Șeful județului Cluj spune că prioritățile cetățenilor din zona rurală s-au schimbat: „Acum vor locuri de muncă, investitori, digitalizare”

Șeful județului Cluj spune că prioritățile cetățenilor din zona rurală s-au schimbat: „Acum vor locuri de muncă, investitori, digitalizare”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a tras primele concluzii după seria de întâlniri pe care a avut-o în ultimele luni cu cetățenii din mai multe comune din județ. 

Potrivit liderului forului administrativ județean, principalele probleme ale oamenilor nu mai sunt reprezentate de rețeaua de apă, canalizare sau de starea drumurilor, prioritățile acestora schimbându-se în timp.

„În ultimii doi ani nu am putut face audiențe în teritoriu, din cauza pandemiei de COVID. Acum am rămas surprins că mare parte din problemele anumitor comunități s-au schimbat. În sensul că, acum câțiva ani, toată lumea discuta doar de drumuri, apă, canalizare, iar acum, în anumite localități unde am fost deja, oamenii vorbesc despre proiecte mari de atragere locuri de muncă, de digitalizări, de atragere de investitori, de a se întoarce copiii de la oraș la țară și de a-și face acolo proprietate.

Bineînțeles, mai este partea clasică legată de salarii, pensii și guvernare. Nu mai e prioritară partea de apă, canal, drumuri. Acest aspect m-a surprins. Oamenii nu mai au neapărat aceste probleme în zonele în care am fost. Asta se datorează și faptului că o parte din lucrări s-au făcut deja pe apă, canal, drumuri sau altele sunt în lucru. S-au schimbat oarecum prioritățile”, a declarat Alin Tișe.

Șeful CJ Cluj a mai spus că oamenii își doresc condiții totale la țară, la fel ca la oraș.

„Vor să le vină copiii înapoi acasă, să se mute acolo. De asemenea, mai este chestiunea legată de transport. Vor să aibă transport din oraș până în comuna lor. Mai este partea de învățământ, de dispensar. Cam astea au fost problemele semnalate”, a adăugat Tișe.

Comenteaza