Video Ședință cu SCANDAL la CJ Cluj. Alin Tişe, trădat de un coleg de partid

Ședință tensionată joi, la Consiliul Județean (CJ) Cluj. Proiectul prin care urmau să fie înlocuiți membrii Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional "Avram Iancu" Cluj (AIAIC) a fost retras de pe ordinea de zi, însă a generat discuții aprinse în plen.

Comisia de specialitate nr. 4, pentru patrimoniu, nu a întrunit cvorumul necesar pentru emiterea unui aviz - pozitiv sau negativ - referitor la proiectul de hotărâre privind schimbarea membrilor CA ai Aeroportului Cluj. În lipsa acestui aviz, vicepreședintele CJ Cluj, Marius Mînzat, a fost nevoit să scoată proiectul de pe ordinea de zi a ședinței de joi, 31 ianuarie.

Din Comisia pentru patrimoniu fac parte Viorel Secară și Marinel Andro, ambii de la PNL, Nati Ariton și Petre Pop, de la PSD, și Enyedi Tamas, UDMR. Fără avizul acestei comisii, proiectul de hotărâre nu putea fi supus la vot.

"Din totalul de 5 membri ai comisiei, trei nu au votat, unu s-a abținut, iar un membru a votat împotrivă", a declarat președintele Comisiei numărul 4, Marinel Andro.

Liberalul Viorel Secară este unul dintre membrii Comisiei 4 care s-a opus vehement schimbării propuse prin proiectul de hotărâre. Între acesta și colegul său de partid, preşedintele Alin Tișe, au avut loc mai multe schimburi de replici acide.

Liberalul Secară, aplaudat în mai multe rânduri de consilierii județeni ai PSD și de sindicaliștii aeroportului care au asistat la ședință, l-a "călcat pe nervi" pe Tișe, care, la rândul său, a atacat conducerea aeroportului: lui David Ciceo (prezent la dezbateri doar în prima parte a ședinței- n.red.) i-a cerut demisia pe fondul dosarului penal în care este cercetat pentru luare de mită, în timp ce pe ecranele din sală rulau imagini cu fisurile "cârpite" de la pista aeroportului, aflată încă în perioada de garanție.

Ședință cu SCANDAL la CJ Cluj. Tișe, discuții aprinse cu un coleg de partid, pe tema Aeroportului

Pe ecranele din sală a fost proiectată o imagine cu informarea DNA legată de începerea urmăririi penale împotriva directorului AIAIC, David Ciceo, suspectat de luare de mită

Alin Tișe a declarat că proiectul de hotărâre pentru schimbarea Consiliului de Administrație al AIAIC va fi completat și supus la vot la următoarea ședință a CJ, iar atitudinea colegului de partid, Viorel Secară, va fi discutată la partid. Președintele CJ a afirmat că cei trei membrii propuși pentru CA sunt foarte competenți și potriviți pentru pozițiile pe care ar urma să le ocupe și susține că nu se poate vorbi despre un conflict de interese între dânsul și avocatul Mihai Răzvan Lăpușan.

CITEȘTE ȘI: Plângere penală! Războiul Ciceo - Tişe continuă la parchet

"Având în vedere că astăzi, în Comisia de specialitate (pentru patrimoniu- n.red) nu s-a reușit votul din lipsă de cvorum, pentru că au fost în sală, dar nu au vrut să voteze, proiectul de hotărâre nu a putut fi supus votului. Vom reveni cu acestă hotărâre completată, ca urmare a cerințelor consilierilor județeni. Este pentru prima dată când propunem în CA-ul aeroportului specialiști despre care nu poți să ai niciun dubiu pe domeniile lor, că sunt competenți. Discutăm despre un specialist jurist, de un specialist economist care a condus Direcția Antifraudă, și de un specialist care a mai condus până acum aeroporturi, este ofițer și a condus Aeroportul Militar din Luna", a declarat Alin Tișe. 

Urmăriți declarația integrală mai jos:

Comenteaza