Se pregătește șantierul pentru inima cartierului Grigorescu. Investiție de peste 6,4 milioane de euro

Se pregătește șantierul pentru inima cartierului Grigorescu. Investiție de peste 6,4 milioane de euro

Contractul pentru modernizarea Pieței 14 Iulie și a străzilor adiacente acesteia a fost deja semnat de administrația locală și a fost eliberată și autorizația de construire.

''SE AUTORIZEAZĂ executarea lucrărilor de construire pentru: REABILITAREA ȘI MODERNIZAREA PARCULUI 14 IULIE'', transmite municipalitatea.

Piața 14 Iulie, centrul cartierului Grigorescu, urmează să fie reabilitată și reamenajată. Odată cu ea, își vor schimba fața și străzile adiacente: G. Garibaldi, S. Toduță, T. Grozăvescu, Milcov, O. Goga, G. Enescu.

Noul proiect de dezvoltare urbană vizează o suprafață de 35.231 mp, astfel:
- spațiu verde amenajat: 6.157 mp
- suprafață totală amenajări pietonale: 12.766 mp
- suprafață carosabilă partajată: 2.770 mp (străzi rezidențiale/pietonale)
- suprafață piste biciclete: 1.705 mp
- suprafață carosabilă totală: 11.833 (partea carosabilă a străzilor).

Potrivit municipalității, obiectivul principal al proiectul este creșterea calității vieții locuitorilor. Prin pietonalizarea laturii sudice a pieței și conceptul vizat se integrează principiile de walkable city și smart city.

Proiectul prevede instalarea de mobilier urban modern, amenajarea de piste de biciclete și o zonă de joacă pentru copii, semaforizarea trecerilor de pietoni, precum și crearea unui loc de întâlnire a comunității, unde se pot organiza piețe volante, evenimente de mici dimensiuni. Totodată, în centrul scuarului 14 Iulie se va amenaja o fântână arteziană dinamică.

Iluminatul public va fi modernizat cu tehnologie LED, se vor instala stații de încărcare pentru mașini, biciclete și trotinete electrice. Totodată, în centrul scuarului 14 Iulie se va amenaja o fântână arteziană dinamică.

Valoarea contractului este de 31.998.799,22 lei, fără TVA. Durata de execuție este de 19 luni, din care 4 luni servicii de proiectare, iar 15 luni pentru execuția și finalizarea lucrărilor.

Executantul lucrărilor este asocierea Nord Conforest SA - SC N.V. Construct SRL - Danlin XXL SRL cu subcontractanții SC Intercom Energy SRL, SC Live Rental Power SRL, Abcony Serv SRL, SC Eco Garden Construct SRL, SC Altimate SRL, SC Amnv Geocad SRL, SC Quantum Instal SRL.

Comenteaza