Se modernizează rețeaua de apă într-o nouă localitate din Cluj! Lucrările se apropie de finalizare

Se modernizează rețeaua de apă într-o nouă localitate din Cluj! Lucrările se apropie de finalizare
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Compania de Apă „Someș” SA, operator regional aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, continuă lucrările de extindere a rețelei de apă potabilă pe teritoriul localității clujene Bonțida. 

Derulate în cadrul proiectului „Alimentare cu apă inel Răscruci-Bonțida”, lucrările de execuție înregistrează în acest moment un progres de 75%, anunță reprezentanții forului administrativ județean.

Prin această investiție, finanțată integral de Consiliul Județean, asigurăm un debit suplimentar și, în acest fel, continuitate în alimentarea cu apă potabilă a localității Bonțida, pe tot parcursul anului”, a afirmat liderul CJ Cluj, Alin Tișe.

Proiectul presupune cuplarea la conducta de aducțiune Cluj-Gherla, în zona satului Răscruci, a unei noi conducte de transport a apei, în lungime de 3.050 metri. Aceasta subtraversează râul Someșul Mic și ajunge până în centrul localității Bonțida, unde se închide cu un „inel” în rețeaua de apă existentă, aflată în administrarea Companiei de Apă ”Someș”.

De asemenea, din acest punct se construiește o rețea de distribuție a apei pe o lungime de încă 560 de metri, care va ajunge inclusiv până la limita de proprietate a Castelului Banffy.

Lucrările rămase de executat până la completa finalizare a investiției vizează construirea punctului de cuplare la conducta de aducțiune Cluj-Gherla, respectiv amenajarea branșamentului de apă la castel.

În valoare de peste 1.287.000 de lei, lucrările sunt finanțate de Consiliul Județean Cluj.

 

Comenteaza