Se caută constructor pentru Hollywood-ul pitic de la Cluj

Se caută constructor pentru Hollywood-ul pitic de la Cluj
Administraţia locală clujeană a lansat licitaţia pentru construirea centrului de excelenţă pentru industrii creative de pe Dealul Lomb.

Amenajarea spaţiilor pentru industria cinematografică, producţie şi expoziţii, proiect al primăriei finanţat din fonduri europene, este estimată la peste 52,2 milioane de lei. Ofertele se vor deschide la finalul lunii septembrie pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative include spaţii pentru industria cinematografică, hale de producţie şi spaţii expoziţionale şi urmează să fie construit pe un teren de 7,3 hectare pe Dealul Lomb. Este vorba despre un proiect cu finanţarea europeană în valoare totală de peste 68,3 milioane de lei. Lucrările ce vor fi executate vizează construirea unei clădiri cu patru corpuri diferite - 3 niveluri de subsol, parter şi patru etaje. Clădirea va avea şi 334 locuri de parcare, între care 125 vor fi amenajate la subsol. Complexul va găzdui următoarele funcţiuni în cele patru corpuri: primul dintre acestea va fi compus dintr-un parking subteran pe două niveluri, la parter urmează să fie amenajate anexe pentru producţia de film, la etaj - birouri pentru producţie media iar la etajele 2-4 vor fi amenajate diverse birouri. În ceea ce priveşte corpul B de clădire, acesta este compus din două niveluri de parking subteran şi un studio de film, Corpul C - dintr-un spaţiu multifuncţional de 1.400 de metri pătraţi, în vreme ce Corpul D va fi compus din parcare subterană şi ateliere de creaţie.

După ce va fi construit, administraţia locală va găsi chiriaşi pentru noile spaţii. Firmele care vor apela la serviciile centrului vor beneficia de spaţii în care îşi pot desfăşura activitatea - spaţii de birouri, ateliere de creaţie, spaţii de producţie audio - video - sau în care pot organiza diverse evenimente, între care şi un amfiteatru pentru manifestări în spaţiul liber. Potrivit datelor furnizate de administraţia locală este loc pentru 18 microîntreprinderi şi întreprinderi mici, şase întreprinderi mijlocii şi două întreprinderi mari.

Primăria a lansat săptămâna aceasta licitaţia pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publicie pentru construirea Centrului Regional adresat industriei cinematografice. Contractul este estimat la peste 52,2 milioane de lei. Deschiderea ofertelor se va face pe SEAP în 26 septembrie. Societăţile interesate trebuie să aibă o medie a cifrei de afaceri în ultimii trei ani de minim 50 de milioane de lei, cel mult trei contracte din ultimii trei ani cu o valoare cumulată de minim 50 de milioane de lei, şi depună o garanţie de participare de 1 milion de lei. Garanţia de bună execuţie este de 10 % din valoarea contractului fără TVA. De asemenea, ofertanţii trebuie să aibă o echipă formată din personal calificat în domeniul construcţiilor şi trebuie să facă dovada pregătirii acestora, dar şi mai multe ulilaje, fixate prin documentaţia de licitaţie, de la macara, la autobetoniere, cilindri compactori până la schele şi cofraje metalice. Termenul de execuţie este de doi ani de la atribuire.

Cine va decide licitaţia

Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut. Comisia de licitaţiei este formată din directorul tehnic al primăriei, Virgil Potruţiu, şeful direcţiei de comunicare, Ovidiu Cîmpean, şeful serviciului achiziţii, Lucia Lupea, şeful serviciului financiar, Ioan Bogdan, inspectorul de la Direcţia Tehnică, Ramona Gabor, şeful Servicului Tehnic, Adriana Măgurean, şeful seviciulu icăi publcie, Gabriela Cora, şeful serviciului investiţii, Liana Henţ şi şeful serviciului strategie şi dezvoltare locala, Adrian Raulea.

 

 

Comenteaza