Schimbări importante la Cluj. O arteră se lărgește la cinci benzi, exproprieri și un pod pentru conectarea a două străzi

Schimbări importante la Cluj. O arteră se lărgește la cinci benzi, exproprieri și un pod pentru conectarea a două străzi
Strada Mărginașă va fi lărgită

Primăria are un proiect ambițios pentru fluidizarea traficului în extremitatea vestică a zonei centrale.

 

Calea Mănăștur - cinci benzi. Strada Mărginașă - două benzi. Strada Oțetului, unită cu strada Uzinei Electrice; pod nou peste Canalul Morii. Sens giratoriu la Platinia. Gardul USAMV, mutat ca să lase loc unei stații de transport în comun. Multe schimbări anunțate de municipalitate în zona USAMV - Platinia - Sala Polivalentă.


Primăria a lansat miercuri o licitație pentru realizarea planului urbanistic zonal, a studiului de fezabilitate, a documentație de avizare a lucrărilor de intervenție și a studiului de circulație pentru Calea Moților - Calea Mănăștur - strada Uzinei Electrice - strada Mărginașă. Proiectul gândit încă de anul trecut de municipalitate prevede lărgirea - prin realizarea de exproprieri - a străzii Mărginașă, care ar urma să aibă câte o bandă pe sens, astfel încât locuitorii din Zorilor să poată urca sau coborî normal pe această arteră; de asemenea, realizarea unui sens giratoriu, în zona Platinia, și conectarea străzii Oțetului cu Uzinei Electrice, ceea ce ar presupune alte exproprieri.


De proiect se ocupă direct viceprimarul Dan Tarcea. ”Acestui proiect noi în spunem PUZ Mărginașă. Ne dorim să lărgim strada Mărginașă și să realizăm o străpungere dinspre Calea Mănăștur spre strad Uzinei Electrice, astfel încât locuitorii din Zorilor să poată folosi această rută dacă doresc să ajungă în Grigorescu sau la Sala Polivalentă. În prezent, ei trebuie să vină spre Piața Lucian Blaga și aglomerează foarte mult această zonă. Vom face un sens giratoriu pe Calea Mănăștur, stradă pe care de asemenea dorim să o lărgim. În unele zone, trotuarul are acum șase metri pe Calea Mănăștur. Vom realiza cinci benzi și vom vedea dacă vom folosi trei dintre ele la urcare sau la coborâre, în contextul în care dorim și o prelungire a benzilor dedicate pentru mijloacele de transport în comun. Proiectul prevede și realizarea unui pod peste Canalul Morii, astfel încât să legăm strada Oțetului de strada Uzinei Electrice”, a spus Tarcea.


L-am întrebat pe viceprimar și despre exproprierile pentru acest proiect. ”Tocmai aceste documentații ne vor spune câte exproprieri ar trebui să facem. Noi am identificat nouă proprietăți, dar nu aș dori să detaliez, pentru că studiile s-ar putea să ne arate că e nevoie de numai șapte, sau, din contră, de unsprezece”, a precizat Dan Tarcea.


În proiect este prevăzută și mutarea gardului Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, pe banii municipalității. Acesta ar urma să facă loc unei stații pentru mijloacele de transport în comun, astfel încât troleibuzele să nu blocheze o bandă, ca în prezent, la intrarea pe Calea Moților.

 

 

Comenteaza