News alert Schimbări de scenarii în mai multe localități din Cluj. Câte trec pe ROȘU

Schimbări de scenarii în mai multe localități din Cluj. Câte trec pe ROȘU

Mai multe localități din județul Cluj își schimbă de marți scenariile de funcționare, în urma modificării situației epidemiologice.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a stabilit luni, prin Hotărârea nr. 39 din 22 martie 2021, că începând de miercuri, 24 martie, în comunele Cășeiu (3,96), Mihai Viteazu (3,24), unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, se aplică măsurile aferente scenariului roșu. 

Astfel, localurile vor putea funcționa, timp de 14 zile, doar la exterior, barurile și cluburile rămân închise, la fel și sălile de jocuri de noroc și cele de spectacole. De asemenea, evenimentele publice și private sunt interzise, iar la școlile trec de luni în scenariul roșu, astfel că vor merge la cursuri doar copiii de grădiniță și cei din clasele primare, plus jumătate din cei aflați în clasele terminale, unde se va aplica scenariul hibrid.

Totodată, orașul Huedin (1,67) și comuna Mica (1,92) trec din scenariul verde în cel galben, după ce incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a trecut de 1,5/1000 de locuitori. Vineri incidența infectărilor în cele două localități era sub 1,5 cazuri la mie. Astfel, orașul Huedin a ajuns luni la 1,67, de la 1,46, iar comuna Mica - la 1,92 de la 1,10 cazuri la mie.  

Aceasta înseamnă că, începând de miercuri, timp de 14 zile, în cele două localități organizarea şi desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului. Organizarea şi desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului şi în intervalul orar 06:00-22:00, cu respectarea obligațiilor stabilite ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului economiei, antreprenoriatului și turismului. De asemenea, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Comenteaza