Scandal la Consiliul Local: clujenii mutaţi de pe Coastei nu vor ca terenul să ajungă la Arhiepiscopie

Scandal la Consiliul Local: clujenii mutaţi de pe Coastei nu vor ca terenul să ajungă la Arhiepiscopie
Scandal la Consiliul Local din Cluj-Napoca, astăzi: mai mulţi romi mutaţi de pe strada Coastei în apropiere de groapa de gunoi de la Pata Rât au protestat la decizia forului de a transfera terenul în folosinţa gratuită a Arhiepiscopiei ortodoxe. La şedinţă a participat şi mitropolitul Andrei Andreicuţ.

Consilierii locali au decis astăzi alocarea terenului de 4.000 mp de pe Coastei pentru realizarea unui complex teologic. Andreicuţ a mulţumit pentru iniţiativă şi a spus că în urmă cu câţiva ani se alocase alt teren, pe strada Slănic, de 7.000 mp, la care arhiepiscopia va renunţa.


Proiectul complexului teologic nu a fost încă realizat, dar conform lui Andreicuţ investiţia este estimată la 10 milioane de lei. Aceasta va deservi 700 de studenţi ai facultăţii iar complexul va fi dotat cu cămine, cantină şi o capelă. Primarul Sorin Apostu a declarat că lucrările vor începe în acest an, iar actele vor fi eliberate în regim de urgenţă.


De menţionat, la şedinţa de astăzi au participat mai mulţi locuitori care au fost relocaţi în zona gropii de gunoi. Aceştia aveau hârtii pe care au scris "dialog", "desegregare", "nediscriminare" şi au cerut consilierilor locali să găsească soluţii şi pentru ei. "Locuim 11 persoane pe 7 metri pătraţi. Am fost mutaţi printre gunoaie, nu aşa tratezi nişte oameni", a declarat o femeie care locuieşte acum la Pata Rât.

Primarul s-a arătat rezervat în dialogul cu locuitorii din Pata Rât şi a replicat într-un final că deliberativul va căuta soluţii şi pentru ei.

Comenteaza