Case şi educaţie pentru Pata Rât. Boc: ''Construim și repartizăm /Nu poți să ieși din această stare decât prin educație''

Case şi educaţie pentru Pata Rât. Boc: ''Construim și repartizăm /Nu poți să ieși din această stare decât prin educație''
Pata Rat

Primarul Clujului doreşte să rezolve problema romilor de la Pata Rât şi spune că municipalitatea se axează pe educaţia copiilor din comunitate şi pe mutarea familiilor la case în zona metropolitantă.

”Zona s-a creat în jurul anilor 2000. Ea nu este produsul zilelor noastre. Acolo s-a format, din nefericire, o comunitate informală, fără niciun fel de urbanizare, fără niciun fel de acte, fără nimic. Ne-am trezit cu problema aceasta socială, dar pe care am abordat-o direct spre rezolvare.

Cum facem? În primul rând construim case în diverse părți ale orașului sau ale comunelor limitrofe. Deja peste 60 de persoane au primit case și au fost extrase din comunitatea respectivă și își văd de viața lor, pot să-și plătească acolo locuința, au un loc de muncă și își trimit copiii la școală. Acesta este primul lucru, construim și repartizăm.

În al doilea rând, educația. Nu poți să ieși din această stare decât prin educație. Dacă vrei să ai un loc de muncă trebuie să ai educație. Nu încurajăm acordarea de ajutoare sociale, dacă nu trimit copiii la școală, avem grijă de copii pentru că trebuie să îi salvăm pe ei, deoarece ei reprezintă viitorul. De asemenea, îi ajutăm pe adulți cu acces la locuință și cu asigurarea celor necesare”, spune primarul, la o emisiune TV. 

„La Pata Rât sunt între 1.500 și 3.000 oameni, iar o bună parte sunt integrați social, lucrează, au loc de muncă, pe ceilalți îi ajutăm să își caute loc de muncă și nu le oferim acest sprijin dacă nu își trimit copii la școală”, a mai spus Emil Boc.

Comenteaza