Foto Sat de vacanță în Mărișel. Va avea căsuțe pentru cazare, restaurant și spa cu piscină exterioară

Sat de vacanță în Mărișel. Va avea căsuțe pentru cazare, restaurant și spa cu piscină exterioară

Urbaniștii județului Cluj au oferit, joi, un aviz favorabil construirii unui sat de vacanță, în satul Mărișel, comuna Mărișel.

A fost vorba de un studiu de oportunitate, dezbătut și votat în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. 

Pe teren vor fi propuse 16 unități de cazare împărțite în trei tipologii diferite, un restaurant, o zonă de recepție, un magazin de suveniruri, o spa cu piscină exterioară, săli pentru activități și o terasă de tip belvedere.

Potrivit documentației, suprafața terenului este de aproximativ 2.200 mp. De asemenea, se arată că spațiile neutilizate pentru construcții, terase, circulații, punct gospodăresc sau parcare, vor fi întreținute ca spații verzi plantate cu vegetație de înălțime mică și mijlocie, pentru un ambient plăcut și în intenția de a păstra calitățile mediului și specificul zonei.

„Este vorba de o revenire, proiectul fiind amânat în luna septembrie din cauza reglementării situației juridice privind accesul la teren. Lucrurile s-au rezolvat. Vorbim de 16 unități de cazare, în sistem semi-îngropat, cu o zonă de recepție. Totodată, va fi un traseu pietonal de promenadă în toată incinta”, a explicat arhitectul șef al proiectului, Alida Vișan.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a spus că proiectul nu s-ar potrivit întocmai zonei respective, dar poate ieși ceva interesant dacă se ține cont de specificațiile zonei.

„Propun un aviz favorabil pentru astăzi, fiind vorba doar de studiu de oportunitate, ca urmând până la faza de PUZ să veniți cu propuneri. Ideal ar fi să aveți variante alternative. Să iasă un ansamblu plăcut ochiului pentru că este important și acest aspect”, a afirmat Tișe.

Sat de vacanță în Mărișel. Va avea căsuțe pentru cazare, restaurant și spa cu piscină exterioară

Comenteaza