"Sar" prețurile în aer! Primăria Cluj mai trebuie să pună "bani grei" pentru finalizarea Bd-ului 21 Decembrie

"Sar" prețurile în aer! Primăria Cluj mai trebuie să pună "bani grei" pentru finalizarea Bd-ului 21 Decembrie

Șantierul de pe Bulevardul 21 Decembrie trebuie finalizat până la data de 1 aprilie 2022. Pentru acest lucru însă, consolierii locali trebuie să actualizeze indicatorii tehnico-economici în ședința din 7 martie.

Pe fondul inflației, lucrările au "sărit" de la circa 42 de milioane de lei (plus TVA), la 50.2 milioane de lei (plus TVA). Finanțarea este realizată astfel: 85% fonduri europene, 13% buget de stat și 2% contribuția municipalității. Lucrările sunt efectuate de Diferit s.r.l, după un proiect Planwerk. 

Modernizarea Bd. 21 Decembrie se efectuează pe tronsonul Biserica Sfântu Petru - intersecția cu str. Regele Ferdinand. 

Conform planșelor, bulevardul va avea piste de biciclete pe ambele părți ale drumului, iar banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun va fi separată fizic de benzile pentru traficul general. Vor fi plantați arbori, așa cum sunt și pe străzile Horea sau pe Moților. Dispare însă o bandă auto pe sensul spre centru, dar nu și în intersecții, iar în locul parcării din fața bisericii Sfântu Petru ia naștere o piațetă, cu arbori și băncuțe. 

Odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare, bulevardul va fi prima stradă din țară care va avea un sistem de depistare a autovehiculelor care trec pe culoarea roșie a semaforului. 

Comenteaza