S-a lansat concursul internațional de soluții pentru Parcul Bună Ziua. Premii de 2,5 mil. lei pentru proiectare

S-a lansat concursul internațional de soluții pentru Parcul Bună Ziua. Premii de 2,5 mil. lei pentru proiectare

Primăria municipiului Cluj-Napoca, în parteneriat cu Filiala Transilvania a Ordinului Arhitecților din România (OAR), anunță lansarea concursului de soluții „Amenajarea Parcului Bună Ziua”.

Potrivit OAR, scopul acestui concurs este de a selecționa, în vederea atribuirii contractului de proiectare, cea mai bună soluție de amenajare și echipare a parcului Bună Ziua, în folosul cartierului și al orașului.

Viitorul parc Bună Ziua reprezintă una dintre cele mai importante piese-lipsă din rețeaua de spații verzi a orașului, mai ales la nivelul polului de dezvoltare imobiliară din sudul orașului. Această zonă s-a dezvoltat după anii 2000 și, în extinderea rapidă a funcției rezidențiale de-a lungul rețelei principale de transport – Strada Bună-Ziua, a fost lăsat foarte puțin spațiu pentru orice altă funcție urbană, cu atât mai puțin spații publice sau verzi.

Un prim și important pas pentru ridicarea calității vieții în zonă s-a făcut în anul 2020, prin modernizarea infrastructurii de transport auto, velo și pietonal, a iluminatului stradal și prin primele inserții consistente de material vegetal.

Următoarea etapă necesară în dezvoltarea zonei este amenajarea „Parcului Bună Ziua”, un spațiu verde ce trebuie să îmbine: valoare peisagistică ridicată, acces facil pentru toți locuitorii cartierului, satisfacerea funcțiunilor urbane de loisir și socializare. Aceste cerințe trebuie în mod obligatoriu dublate cu cele ecologice, de o importanță cel puțin egală: punerea în valoare a pârâului Becaș.

Autoritatea Contractantă este Municipiul Cluj-Napoca, aceasta urmând să devină beneficiarul proiectului contractat în urma prezentei competiții. Concursul este organizat de către Ordinul Arhitecților din Romania (OAR).

Perimetrul de intervenție are o suprafață totală de 10,73 ha.

Sume generoase pentru proiectare

Valoarea premiilor care vor fi acordate este următoarea:

- Premiul I - contractul de proiectare - cu o valoare estimată de 2.375.000 lei fără TVA;

- Premiul II: 75.000 lei fără TVA;

- Premiul III: 50.000 lei fără TVA.

Data limită de predare a proiectelor este 22 august, jurizarea proiectelor are loc între 26 – 28 august, iar anunțul oficial al câștigătorului va fi în 29 august 2022.

Comenteaza