Restricții de weekend în două comune din Cluj. Alte două scapă de ele

Restricții de weekend în două comune din Cluj. Alte două scapă de ele

CJSU Cluj a retras restricțiile impuse la sfârșit de săptămână în două comune din județ, dar le-a păstrat în alte două, care tocmai au scăpat de măsurile suplimentare din timpul săptămânii.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a ridicat joi măsurile suplimentare impuse în timpul săptămânii, de luni până joi, în comuna Ceanu Mare și comuna Dăbâca, în schimb rămân valabile măsușrile din weekend. Astfel, conform Hotărârii CJSU Cluj 93/29.04.2021, începând cu data prezentei, în unitățile administrativ-teritoriale - comuna Ceanu Mare (6.97) și comuna Dăbâca (6.03), unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 7/1.000 de locuitori, măsurile dispuse prin HCJSU nr. 78/2021 și HCJSU nr.86/2021 își încetează aplicabilitatea, urmând a se aplica următoarele măsuri:

  • se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20,00-5,00, iar în celelalte zile ale săptămânii (de luni până joi) se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00-5.00;
  • se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5,00-18,00, iar în celelalte zile ale săptămânii (de luni până joi) magazinele care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, trebuie să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 5.00-21.00;
  • se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

Totodată, CJSU Cluj a ridicat măsurile din weekend impuse în comunele Frata (3.09) și Luna (3.01), unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5/1.000 de locuitori.

Prin urmare, în cele două comune se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 - 5.00, iar magazinele care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, trebuie să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 5.00 - 21.00.

Reamintim că vineri 30 aprilie, programul magazinelor va fi prelungit până la ora 20:00 indiferent de incidența din localități. De asemenea, credincioșii vor putea merge la slujba de Înviere, circulația liberă fiind permisă până la ora 5 dimineața, dar trebuie să respecte celelalte reguli aflate în vigoare în timpul pandemiei de coronavirus.

Comenteaza