Recensământ 2022 | Perioada de autorecenzare se prelungește până pe 27 mai

Recensământ 2022 | Perioada de autorecenzare se prelungește până pe 27 mai

Perioada de autorecenzare pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor a fost prelungită până la data de 27 mai, a anunţat, vineri, Institutului Naţional de Statistică.

"Prelungim perioada de autorecenzare în online cu cele două modalităţi până în data de 27 mai 2022, urmând ca în perioada 31 mai - 17 iulie 2022 să intrăm în teren numai acolo unde nu avem date culese", a declarat preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, două criterii care au stat la baza acestei decizii au fost interesul populaţiei şi o posibilă cale de reducere a costurilor recensământului, cu 7 - 10 lei pentru fiecare chestionar.

El a menţionat că în ultimele două săptămâni rezultatele au fost spectaculoase, cu precizarea că în ultima săptămână nivelul de autorecenzare a fost la peste 400.000 de chestionare finalizate.

Până la data de 12 mai 2022 au fost colectate peste 8,4 milioane de chestionare, iar gradul de autorecenzare a ajuns la 44%, faţă de ţinta iniţială de 35%.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza