PSD Cluj: Două drumuri judeţene au fost lăsate în paragină. Vezi ce spune şi conducerea CJ Cluj

PSD Cluj: Două drumuri judeţene au fost lăsate în paragină. Vezi ce spune şi conducerea CJ Cluj
Drumul judeţean 109 A Chinteni-Vultureni rămâne un subiect constant în disputa dintre liderii PSD Cluj şi conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.

„Îi solicit președintelui Consiliul Județean Cluj să fie cinstit în privința finanțării modernizării și reabilitării drumurilor județene, pentru că după un prim an de mandat este cât se poate de evident că a discriminat mai multe comune din Cluj din considerente politice, cele mai recente exemple fiind drumurile județene ce afectează viața locuitorilor din comunele Mica și Chinteni, respectiv DJ 161 D și DJ 109 A", a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Deputatul clujean mai spune că nu ocoleşte rolul reprezentanților PSD Cluj de a susține interesele județului la nivel guvernamental și îi „asigură pe clujeni că în perioada următoare drumurile județene vor beneficia de sprijinul Guvernului în cel mai corect mod."

Deputatul PSD de Cluj Horia Nasra le solicită reprezentanților PNL Cluj „să înțeleagă că epoca alocărilor financiare în baza carnetului de partid a trecut, atât din punct de vedere moral, etic cât și legal".

La ultimele şedinţe ale Consiliului Judeţean Cluj s-a discutat pe larg tocmai despre situaţia unuia din cele două drumuri, DJ 109 A Chinteni - Vultureni.

„Acest drum (DJ 109 A) este prins în programul de modernizare şi avem aproape toate avizele obţinute, doar cel de la Inspectoratul de Stat în Construcţii ne mai lipseşte şi noi am putea să începem reabilitarea drumului. Am avut mai multe discuţii cu doamna primar ( n.red. - Lucia Suciu, primarul comunei Chinteni), inclusiv domnul director a fost acolo în ziua când oamenii au protestat, a discutat cu doamna primar şi au convenit că nu se poate reabilita chiar în interiorul comunei Chinteni din două motive, pentru că, unu, primăria lucrează la canalizare pe acostamentul drumului şi doi, urmează ca noi, prin Compania de Apă, să introducem conducta magistrală către Sălaj", a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, la şedinţa forului judeţean din 26 mai.

În aceste condiţii, liderul grupului de consilieri judeţeni ai PSD, Remus Lăpuşan, a cerut în aceeaşi şedinţă a forului judeţean ca drumul judeţean 109 A Chinteni - Vultureni să fie introdus în programul de reparaţii. În cele din urmă, consilierii judeţeni au votat un amendament prin care a fost introdusă în programul de reparaţii al CJ Cluj doar porţiunea de drum din interiorul localităţii Chinteni, pentru a se putea interveni de urgenţă în vederea plombării gropilor din carosabil.

Consiliul Judeţean Cluj a informat care este situaţia şi în legătură cu DJ 161D Mănăstirea - Unguraş - Sînmartin - Tîrguşor.

"Pe sectorul Sînmartin - Tîrguşor, în 2016 s-au executat lucrări de întreţinere (şanţuri, acostamente şi covor asfaltic). Drumul este în stare bună şi oferă toate condiţiile unei circulaţii normale în condiţii de siguranţă. Se vor executa cosiri pe marginea căii de rulare. Pe sectorul Mănăstirea - Unguraş, s-a făcut o evaluare a lucrărilor care urmează afi executate. Se va încheia un contract de lucrări de întreţinere curentă şi periodică constând în aşternere de covor asfaltic", a precizat CJ Cluj prin Biroul de presă.

 

 

Comenteaza