Protest pe un drum din Cluj: "Este dezastru. Scoatem cu tractoarele autocare cu turişti străini"

Protest pe un drum din Cluj: "Este dezastru. Scoatem cu tractoarele autocare cu turişti străini"

Locuitorii unei comune din Cluj cer asfaltarea unui drum de piatră, care face legătura cu o zonă turistică importantă din judeţ. Oamenii au protestat în faţa Primăriei din localitate. 

Locuitorii din Sănduleşti s-au adunat, vineri, în faţa Primăriei având pancarte cu mesaje precum „Nu izolaţi Cheile Turzii, nu stopaţi turismul”, „Consiliul Judeţean Cluj – vrem asfaltarea DJ 103G”, „Consiliul Judeţean Cluj, indiferenţă faţă de dezvoltarea comunei Sănduleşti”, ei cerând Consiliului Judeţean Cluj asfaltarea unei porţiuni de 4 kilometri a drumului judeţean DJ103G, din care 800 de metri se află în intravilanul comunei, printre case.

„La iniţiativa mai multor cetăţeni din comuna Sănduleşti am organizat un protest în faţa Primăriei, peste 50 de persoane, să fie un semnal de alarmă pentru CJ Cluj că şi locuitorii din Sănduleşti aparţin judeţului Cluj. Suntem într-o zonă strategică, care face legătura cu Cheile Turzii, Cheile Tureniului şi Salina Turda, iar la sfârşit de săptămână trec turişti, iar GPS-ul indică acest drum turistic ca fiind cel mai scurt. Din cauza faptului că nu este asfaltată porţiunea de drum care trece prin comună se crează inconveniente pentru locuitori şi turişti, vara e praf, iar când plouă toată piatra de pe drum este spălată, iar drumul se tranformă într-un pârâu”, a declarat Marius Sin, organizatorul protestului.

Un alt locuitor din Sănduleşti, Laurenţiu Sin, a avertizat că dacă drumul judeţean nu va fi asfaltat, locuitorii comunei îl vor bloca.

Primarul comunei Sănduleşti, Călin Fărgaciu, a declarat, la rândul său, că piatra de pe drum este spălată de ploi şi se formează noroi, devenind impracticabil.„Este dezastru, se formează şanţuri. Am fost nevoiţi chiar să scoatem cu tractoarele autocare cu turişti străini care erau împotmolite. Vara când e cald şi trec maşini se formează praf care intră în casele oamenilor. Este un drum de mare importanţă turistică pentru judeţul Cluj iar oamenii din comună nu mai au răbdare. O soluţie ar fi ca porţiunea de 800 de m din intravilanul comunei să fie atribuiţi comunei iar Consiliul Judeţean Cluj să ne asigure finanţarea ca să putem să îl asfaltăm noi, iar atfel se va asigura confortul necesar locuitorilor şi turiştilor. Este o soluţie tehnică uşoară, care poate debloca situaţia”, a spus Fărgaciu.

Pimarul consideră că drumul ar putea fi asfaltat, astfel, până la sfârşitul anului.

Comenteaza