Foto Proiect inedit în Cluj! Va avea case, dar și teren de fotbal / Echipa e în liga a IV-a

Proiect inedit în Cluj! Va avea case, dar și teren de fotbal / Echipa e în liga a IV-a
| Foto: randări - S.C. STRUCTURAL SUPPORT S.R.L.

Urbaniștii județului au dat, joi, aviz favorabil construirii a unui proiect cu 9 locuințe unifamiliale și a unei baze sportive cu teren de fotbal sintetic, în comuna Gârbău, județul Cluj.

Sub denumirea de „Elaborare Plan Urbanistic Zonal și Regulament Local de Urbanism, Introducere teren în Intravilan și Parcelare Terenuri (UTR L, UTR S)”, proiectul a fost pe ordinea de zi a ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. 

Conform documentației, lucrarea își propune extinderea intravilanului prin includerea în întregime a două parcele de teren aparținând Primariei Comunei Gârbău, fiind inconjurate pe 3 laturi de terenuri situate în intravilanul localității Gârbau, pentru care există solicitări și condiții favorabile de construire.

Odată cu introducerea terenurilor în intravilan se vor constitui 3 UTR-uri (ZONĂ DE SPAȚII PLANTATE, AGREMENT ȘI SPORT – S, ZONĂ DE LOCUINȚE ȘI FUNCȚIUNI COMPLEMENTARE – L și ZONĂ CIRCULAȚII RUTIERE ȘI PIETONALE- CCr).

Zona studiată se află în extravilanul localității Gârbău, în partea sud-estica, în imediata apropiere a intravilanului existent, în zona constituită de-a lungul DJ 108C și este formatdin 2 parcele de teren, amândouă aflate în proprietatea beneficiarului, Primăria Comunei Gârbău.

Suprafața pe care se va executa obiectivul se găsește înainte de Primărie, între Drumul Județean și Calea Ferată.

„Avînd în vedere situarea terenului și perspectivele de creștere a populatiei, precum și dezvoltarea echipei de fotbal a comunei Gârbău, beneficiarul dorește introducerea în intravilan a terenurilor studiate, situate în apropierea primăriei, în vederea realizării unei parcelări de 12 loturi, 9 destinate locuințelor unifamiliale, una pentru o alee de aces și una în vederea realizării unei baze sportive”, se mai arată în memoriul general.

Potrivit intențiilor beneficiarului, în cadrul bazei sportive se va realiza un teren de fotbal sintetic cu suprafața de aprox. 1055 m2, o clădire de vestiare cu suprafața de aprox. 85 m2 și trei tribune metalice cu suprafața totală de 86 m2.

Proiectul a primit „verde” de la comisia de urbanism a județului Cluj și poate merge mai departe.

Proiect inedit în Cluj! Va avea case, dar și teren de fotbal / Echipa e în liga a IV-a

Viitorul Gârbău, locul 7 în liga a IV-a

Echipa primăriei din comuna Gârbău se numește A.S. Viitorul Gârbău, a fost înființată în 2009, și momentan ocupă locul 7 din 12 echipe în seria sa din liga a IV-a de fotbal, care este condusă de A.C.S. ARIESUL Mihai Viteazu, aflată la 23 de puncte distanță.

Comenteaza