Primul parc fotovoltaic de la Jucu râde la soare

Primul parc fotovoltaic de la Jucu râde la soare
Pe două treimi din suprafaţa parcului din localitate au fost montate deja panouri solare. Investiţia de 15 milioane de euro va putea fi dată în folosinţă peste două luni. La Jucu va fi dezvoltat alt parc de acest gen.

În comuna clujeană Jucu, pe lângă parcul fotovoltaic dezvoltat în Tetarom III de societatea Imperial Development va fi realizată încă o investiţie pe o suprafaţă de 5 hectare.
Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, panourile solare din parcul fotovoltaic din Tetarom III au fost montate în procent de 70%. Acestea vor începe să funcţioneze în luna iunie. "Parcul fotovoltaic va fi gata în iunie şi tot atunci ar putea fi dat în folosinţă. Este vorba despre o investiţie de 15 milioane de euro pe o suprafaţă de 12 hectare", a explicat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Cornelia Trif. Suprafaţa parcului fotovoltaic din Tetarom III se situează între 12 şi 28 de hectare. "Panourile solare sunt montate pe raza comunei, pe o suprafaţă de 28 de hectare", a explicat primarul Aurel Pojar.

Puterea instalată a panourilor se situează între 5 şi 6 MW, dar cantitatea de energie electrică nu va putea fi folosită direct de către consumatorii din Jucu. "Energia electrică obţinută - 6 MW - se virează direct în sistemul naţional, de care, ulterior, va putea beneficia oricare comunitate", a spus Trif. Investiţia de 15 milioane de euro din parcul Tetarom III nu va fi singura de acest gen din Jucu. "Parcul fotovoltaic din Tetarom e, deocamdată, singura investiţie de acest gen la noi în localitate. A cerut o firmă o suprafaţă de 5 hectare din comună, pentru a realiza încă un parc fotovoltaic", a arătat primarul din comuna Jucu. Investiţia urmează să fie realizată în cursul acestui an.

 

Etichete
Comenteaza