Primele intervenții pe drumurile județene în sezonul rece 2017 - 2018

Primele intervenții pe drumurile județene în sezonul rece 2017 - 2018
Consiliul Județean (CJ) a informat participanții la trafic că la nivelul județului Cluj nu există drumuri județene blocate sau închise circulației rutiere. Totodată, nu au fost înregistrate incidente sau accidente rutiere cauzate de condițiile meteorologice sau de starea drumurilor.

În cursul dimineții de luni, 30 octombrie, la ora 08:30, pe raza județului circulația se desfășura normal. „Clujenii pot să stea liniștiți, drumurile județene au trecut cu bine primul test al sezonului rece din acest an și sunt pregătite pentru tot ceea ce iarna va aduce.

Contractele subsecvente pentru deszăpeziri au fost semnate din timp, la fel ca și planul operativ de intervenții în baza căruia se derulează pe drumurile județene toate operațiunile specifice iernii" a declarat președintele CJ, Alin Tișe.

În contextul fenomenelor meteorologice deosebite pentru această perioadă a anului care s-au manifestat în județ în ultimele zile, cu precădere în zona montană, respectiv vânt cu intensificări de 70-90 km/h pe creste, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și depunere de strat de zăpadă cu o grosime de 1-3 cm, s-a intervenit pe două drumuri județene, respectiv pe 107P Someșu Rece - Mărișel și 103K Căpușu Mare - Agârbiciu - Dângău - Râșca - Beliș.

Luni dimineaţa se acționa pe drumul județean 108C Răchițele - Doda Pilii - Ic Ponor. În toate aceste situații s-a intervenit cu utilaje cu lamă pentru curățarea zăpezii de pe carosabil, fiind folosită o cantitate de 20 de tone de material antiderapant pentru combaterea poleiului și a lunecușului, inclusiv sare.

Tot în zona de munte, în situații cu totul izolate, s-a intervenit pentru înlăturarea unor copaci sau a materialului pietros de pe carosabil sau din apropierea căii de rulare.

În ceea ce privește drumurile județene din județul Cluj, firmele responsabile pentru asigurarea serviciilor de deszăpezire precum și a altor lucrări specifice pe timp de iarnă sunt Diferit SRL pentru lotul 1 (zona Gilău - Huedin), respectiv asocierea Drumuri și Poduri Județene Cluj - Societatea de Construcții Napoca pentru loturile 2 (zona Turda) și 3 (zona Gherla - Dej).

Comenteaza