Primarul Fati, despre căile de acces în curți, la Câmpenești: ”Este treaba cetățeanului să își construiască accesul. Nici mie nu mi l-au făcut cei de la drumurile naționale”

Primarul Fati, despre căile de acces în curți, la Câmpenești: ”Este treaba cetățeanului să își construiască accesul. Nici mie nu mi l-au făcut cei de la drumurile naționale”

Pe strada Salcâmilor din Câmpenești a fost sesizată de către un cititor ZIUA de CLUJ o situație, unde s-au făcut săpături, în urmă cu un an și 4 luni, iar oamenii nu mai au acces în propriile curți. Primarul comunei Apahida Grigore Fati spune că a verificat situația și nu a găsit niciun tub de rigolă pe lângă proprietățile cu pricina.

Unii locuitori din Câmpenești ar fi obturat rigolele, iar apa a colmatat a susținut primarul comunei Apahida la ZIUA LIVE. Acesta a declarat că legea prevede ca acolo unde nu există rigole să le execute primăria, însă cei care au obturat rigolele au rămas fără podețe. 

”Doar cu referendum le poate cere primăria cetățenilor să execute ei rigolele. Primăria a făcut acele rigole demult. Cetățenii sunt obligați conform legii să le întrețină. Deoarece nimeni nu le-a întrețunit acestea s-au colmatat, iar apa băltea și ieșea pe drum, am decolmatat rigolele acolo unde au existat tuburi corespunzătoare, le-am amplasat din nou noi, cei de la primărie, iar acolo unde cetățeanul și-a făcut un acces din pământ, obturând rigola, evident că le-am scos afară și este treaba cetățeanului să își construiască acesul.

Mai mult, am avut și situație în care am găsit că unul dintre cetățeni a avut pe post de podeț niște întinzătoare de la liniile de înaltă tensiune din porțelan. Vă dați seama că avea un diametru de maxim 10 cm, evident că le-am cerut să-și cumpere tuburi pentru că eu nu pot să investesc în această direcție și le amplasăm noi. În stânga/dreapta acestui cetățean și-au cumpărat tuburi de 300 pentru a asigura scurgerea apelor, iar primăria le-a amplasat.

Eu nu pot să cumpăr tubulatură pentru acces la proprietate. Cel care și-a construit accesul trebuia să îl facă cu autorizație sau cel puțin să vină să întrebe la primărie, dacă nu vedea la vecini ce diametre aveau la tubulatură sau să i se spună de la Urbanism cât să fie diametrul tubulaturii ”, a declarat la ZIUA LIVE primarul comunei Apahida, Grigore Fati.

Totuși, nelămurirea oamenilor era cu privire la faptul că din moment ce s-au făcut rigolele pentru scurgerea apelor de ce nu s-a realizat de către administrația comunei și accesul în curți. ”Acesul îl face primăria sau cei care construiesc drumuri atunci când datorită construcției drumului se ridică foarte mult drumul sau se coboară nivelul acestuia și îi obturează din această cauză accesul în curte. Nici mie nu mi-au făcut cei de la drumurile naționale accesul în curte”, a adăugat primarul Fati.

În concluzie, primăria face rigolele pentru scurgerea apelor, iar cetățeanul trebuie să își facă intrarea în curte, fără a obtura acea rigolă. ”Este normal și legal. Totuși, noi am avut bunăvoința unde am găsit accesul confecționat, făcut cum trebuie l-am refăcut noi. Unde am găsit rigola obturată pentru că și-au făcut accesul cu pământ, pur și simplu, închizând rigola, sigur că am făcut rigola și trebuiau să își cumpere tub să îl monteze. La ce mai facem rigole dacă vine cetățeanul și spune eu trebuie să intru în curte, am băgat piatră, pământ în rigolă. Nu vorbim doar de lege aici, vorbim de normalitate.

Am avut multe situații din acestea. - Mi-am făcut acces.- Bun, ți-ai făcut acces, dar de ce n-ai pus un tub. Dacă nu vii să ceri de la primărie, că nu putem urmări noi toate pedețele, că avem de urmărit cu cei de la Urbanism construcții care se fac fără autorizație”, a mai declarat primarul comunei Apahida la ZIUA LIVE.

”Pe această cale îi invit pe cetățeni că colaboreze cu primăria, dar să nu aștepte ca primăria să meragă să îi cumpere tub să își facă acesul și nici să nu înfunde cu pământ rigola”, a adăugat primarul Grigore Fati.

Comenteaza