Primarul Clujului: ''Centura Metropolitană e mai greu de făcut decât Metroul''

Primarul Clujului: ''Centura Metropolitană e mai greu de făcut decât Metroul''

Edilul Emil Boc spune despre centura metropolitană că este cea mai complexă și complicată lucrare pe care a avut-o Clujul în istorie, mai complicată decât metroul.

”Este cea mai complexă și complicată lucrare pe care a avut-o Clujul în istorie. E mai complicată decât metroul. Trebuie să faci 20 de noduri care trec printre case, trebuie să expropriezi terenuri, trebuie să faci studii geotehnice, să treci prin Făget, să obții avize de la Mediu pentru a defrișa pădure și să plantezi în altă parte, să faci pasaje ca să poți trece. La Metrou e mai simplu. E subteran. Și acolo e super complicat, evident, dar nu ai obstacole așa cum ai în materia aceasta. Nu vreau să iau apărarea proiectanților. Din nefericire ei au cerut prelungirea până în 31 martie, pentru că nu au putut să se încadreze cu toate avizele și procedurile și nu au putut să se încadreze până la sfârșitul anului.

Vechiul ministru Drulă, de la Transporturi, a scos centurile de pe PNRR. Centurile au rămas pe programele operațional sectoriale, care nici măcar nu au început încă. Fondurile structurale 2021 - 2027, cu prelungire pe 2030, încă nu au început. Suntem la finalul anului 2021 și nu s-au deschis call -urile de proiecte. Nu se pot depune proiecte. Centura nu este întârziată, din acest punct de vedere, pentru că nu s-au deschis posibilitățile de finanțare”, a declarat primarul, la un post de radio local.

Comenteaza