Primarul Bogdan Pivariu: „Din păcate, pentru floreșteni, vechea administrație nu a lăsat nimic pe fonduri europene”

Primarul Bogdan Pivariu: „Din păcate, pentru floreșteni, vechea administrație nu a lăsat nimic pe fonduri europene”
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Consilierii locali din Florești au aprobat, marți, bugetul local al celei mai mari comune din țară pe anul 2022.

Bogdan Pivariu, edilul din Florești, a ținut să lămurească câteva aspecte legate de proiectul de buget, după mai multe întrebări venite din partea consilierilor locali ai USR.

„Deci, la strada Eroilor este prinsă suma în buget cu tot cu subvenția pe care o luăm de la Guvern. La Capela din Tăuți, într-adevăr, nu cumpărăm teren, ci avem o donație. Sunt alocați banii pentru proiectare și execuție, iar la Luna de Sus se discută despre terenul unde vom bugeta. Nu avem teren încă. În ceea ce privește biblioteca fără bibliotecar, acel loc există în organigramă și se vor face angajări.

În alte localități, s-au atras foarte mulți bani din fonduri europene. Din păcate, pentru mine și pentru floreșteni, nu avem din vechea administrație sume pe fonduri europene. Ceea ce vă pot spune, este că fiecare axă care a fost deschisă și unde s-au putut depune proiecte, s-au depus. În acest moment, sunt peste 131 de milioane depuse pe proiecte pe fonduri nerambursabile și nu ne oprim aici”, a afirmat Pivariu.

În cursul zilei de marți, 8 februarie 2022, Consiliul Local Florești a aprobat proiectul de buget local al comunei pe anul 2022 (mai multe detalii AICI).

Comenteaza