Floreștiul are BUGET pe anul 2022 / Consilierii USR au votat împotrivă

Floreștiul are BUGET pe anul 2022 / Consilierii USR au votat împotrivă

Consiliul Local Florești a aprobat, marți, proiectul de buget al celei mai mari comune din țară pe anul 2022.

Așadar, după scandalul iscat în ultimele zile la Florești, între tabăra consilierilor locali ai USR PLUS versus consilierii PNL și primarul Bogdan Pivariu, comuna clujeană are, într-un final, bugetul pe anul curent dezbătut și votat.

După ce, le-au fost respinse propunerile la buget sub formă de contestații ale consilierilor USR PLUS, în urmă cu o zi, aceștia le-au introdus din nou, de această dată sub formă de amendamente, în cadrul ședinței ordinare a CL Florești de marți, 8 februarie 2022. Nici de această dată n-au avut mai mult succes, toate cele 15 amendamente fiind respinse.

Potrivit consilierilor PNL, UDMR și edilului Bogdan Pivariu, motivul repsingerii acestora a fost din cauză că unele erau deja prinse în buget, în diverse forme, iar altele n-au avut cadru legal pentru a putea fi finanțate.

Consilierii USR PLUS au votat împotriva acestui buget

Dan Dehenes, consilier local USR, a ținut să motiveze decizia sa și a colegilor săi: „Vreau să fie clar pentru toată lumea: noi nu susținem acest buget, pentru că are niște lucruri care din punctul nostru de vedere nu sunt sustenabile. La momentul acesta, conform desfășurării administrative a anului 2021, noi nu vrem să ne exprimăm neîncrederea în capacitatea administrativă. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar aceasta este opinia mea politică. 

Sunt niște argumente foarte clare care ne-au adus la această concluzie. 50% din pozițiile actualului buget vin din bugetul trecut. Pentru mine, personal, este inadmisibil să ai bani și să șezi pe ei. Să ai proprii bani și să nu îi bagi în dezvoltare la maximum, eu mi-am pierdut încrederea. Dacă la finalul anului, administrația ne va demonstra că banii sunt investiți în dezvoltarea comunei și epuizați, eu îmi voi ridica pălăria. De asta nu votăm noi bugetul”, a afirmat Dehenes.

Cum arată bugetul Floreștiului

Bugetul celei mai mari comune din țară este de peste 102 de milioane de lei, iar investițiile sunt de 49 de milioane, a anunțat primarul Bogdan Pivariu, la ZIUA LIVE, în urmă cu o zi.

„La cele 102 milioane se adaugă excedentul bugetar de 13 milioane. Din cele 49 de milioane de la investiții, peste 26 merg către infrastructură. Este vorba de infrastructură rutieră, apă, canal, iluminat public sau electricitate, ș.a. Știm cu toții că avem o problemă aici și trebuie să grăbim aceste lucruri să avem condiții mai bune de trai. Avem toată suma depusă pentru strada Eroilor, avem suma pentru rezolvarea problemei din zona Terra.

Vrem să asfaltăm noi străzi, fiecare stradă asfaltată este prevăzută cu rețele edilitare complementare. N-aș vrea să omit banii pentru digitalizare. Suntem pregătiți pentru a lansa licitația pentru întreg procesul de digitalizare. Acest proces vine să ajute cetățeanul să-și plătească taxele online, să aibă acces la informații, să poată depune un document și să-l primească înapoi. Sunt multe facilități aici”, a explicat Pivariu. 

Proiectul de hotărâre al bugetului local a fost aprobat cu 12 voturi „pentru” și 7 împotrivă.

Comenteaza