Primăria vrea ''să rupă'' contractul pentru PUZ-ul de regenerare urbană Gheorgheni. Proiectanții nu se descurcă de mai bine de un an

Primăria vrea ''să rupă'' contractul pentru  PUZ-ul de regenerare urbană Gheorgheni. Proiectanții nu se descurcă de mai bine de un an

Cel mai mare Plan Urbanistic Zonal de Regenerare Urbană a zonei Rebreanu-Titulescu din cartierul Gheorgheni, cel mai verde cartier al orașului, este un fiasco. Municipalitatea ar putea rezilia contractul cu proiectantul, care a intarziat deja un an sa realizeze documentatia la calitatea ceruta de oficialii locali.

''Este vorba depsre zona Interservisan, pe Liviu Rebreanu nr. 2-4. Din pacate, avem cateva intarzieri la etapa de PUZ, este unul mare si proiectantul nu este in stare sa il faca. Suntem etapa sa reziliem contractul pentru regenerarea urbana si sa luam acest PUZ de la zero, pentru ca a fost de mai multe ori in comisii si nu poate sa il realizeze asa cum noi dorim, la calitatea pe care noi o dorim. PUZ-ul de regenerare urbana ar fi trebuit sa fie gata inca de la inceputul anului 2020. Nu s-a intamplat acest lucru, am sperat ca pot totusi sa il realizeze, au parcurs cateva etape, precum consultarile publice sau anumite avize, dar vom rezilia daca nu vin cu imbunatatiri'', a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la ZIUA LIVE.

Amintim ca, Primăria Cluj-Napoca a contractat firma Conpac Design and Build ca să genereze cel mai mare PUZ de regenerare urbană făcut în oras, în zona Rebreanu-Titulescu, însă cu temă clară: să garanteze degajarea arterei Nicolae Titulescu de locurile de parcare prin generarea unor proiecte de parkinguri modulare de o parte și de alta a acestei artere. Propunerea de PUZ a fost catalogată de arhitecții din Comisia de Urbanism a Primăriei ca una slabă. 

Conform concluziilor studiilor, au fost propuse parcări:

1. PARKING MODULAR - str. Liviu Rebreanu 2-4
2. PARKINGURI CALITATIVE:
a. Tip modular - în partea nordică
b. Cu valorificarea taluzului - în partea sudică
c. Alte tipuri de parkinguri (subterane, dale urbane, etc )

În documentele citate sunt specificate 18 parking-uri, cu o capacitate totală de 2.274 de locuri de parcare. LISTĂ PARKING-uri propuse AICI! 

Comenteaza