Primăria Cluj, undă verde pentru continuarea investiţiei din Lomb. Constestaţia faţă de rezultatul licitaţiei, respinsă

Primăria Cluj, undă verde pentru continuarea investiţiei din Lomb. Constestaţia faţă de rezultatul licitaţiei, respinsă
Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a dat câştig de cauză Primăriei Cluj-Napoca în disputa cu o firmă care a pierdut una dintre cele mai bănoase licitaţii ale municipalităţii.

CNSC a respins, printr-o decizie dată recent, sesizarea depusă de S.C. Victor Construct, care a contestat rezultatul licitaţiei organizate de Primăria Cluj-Napoca, pentru finalizarea Centrului Regional pentru Industrii Creative, câştigat de firma clujeană TCI Contractor General SA.

În urma deciziei CNSC, am încheiat contractul cu firma câştigătoare, acum aşteptăm să depună garanţia de bună execuţie de 10 la sută, iar în perioada următoare, după depunerea garanţiei, o să dăm ordinul de începere a lucrărilor. Termenul de execuţie este de 10 luni, o să fie gata în acest an", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Ovidiu Câmpean, managerul de proiect al acestei investiţii.

Proiectul CREIC a fost licitat în 2013 la valoarea de 42 de milioane de lei şi a fost finanţat din fonduri europene prin Axa poli de creştere, în procent de 50 la sută, restul de 50 la sută provenind din bugetul municipiului Cluj-Napoca.

Compania care a realizat 60 la sută din lucrare, Valve Internaţional, a intrat în insolvenţă, iar Primăria Cluj-Napoca a reziliat la jumătatea anului 2015 contractul cu vechea asociere, a demarat o nouă licitaţie, iar la sfârşitul lunii decembrie 2015 a anunţat şi câştigătorul pentru restul de 40 la sută din lucrare: firma clujeană TCI Contractor General SA

Termenul iniţial de finalizare a lucrării era mijlocul anului 2015. Managerul de proiect din partea primăriei, Ovidiu Câmpean, a afirmat că, până la sfârşitul anului 2015, s-a reuşit atragerea a circa 70 la sută din fondurile europene alocate proiectului, iar restul va fi acoperit de municipalitate.

CREIC sau "Buftea de Cluj", cum a fost supranumit acest centru, va oferi servicii integrate pentru afaceri, va fi un loc în care vor activa firme din domenii precum producţie cinematografică, IT, cercetare, dezvoltare şi inovare. În bugetul pe 2016 al primăriei, CREIC este una dintre principalele investiţii ce urmează să primească finanţare, cu o alocare de 47 de milioane de lei.

Primăria clujeană are şi alte probleme cu investiţiile din zona Lomb. Versantul pe unde se construieşte drumul de acces la obiectivele din Lomb a fost afectat de alunecări de teren pe o porţiune de 300 de metri. Aici va fi nevoie de lucrări de stabilizare în valoare de circa 27 de milioane de lei, ce se vor derula pe o perioadă de 5 luni.

Oficialii municipalităţii mai spun că lucrarea de consolidare se va putea face concomitent cu investiţia de la drumul de acces în zona Lomb, iar ambele au termen de finalizare anul 2016. Drumul Lombului va avea 1,6 km, o lăţime de 25 de metri, 2 benzi pe sens, piste pentru biciclişti, spaţii verzi, trotuare pentru pietoni şi iluminat public.

 

 

 

 

Comenteaza