Primăria Cluj-Napoca ia un credit de 300 de milioane de lei

Primăria Cluj-Napoca ia un credit de 300 de milioane de lei

Municipalitatea clujeană vrea să ia un credit de 300 de milioane de lei, pe o perioadă de 15 ani.

O licitaţie privind contractarea unei finanţări rambursabile interne de 300 de milioane de lei pentru investiţii publice de interes local, cu durata creditului de 180 de luni de la data semnării contractului de finanţare rambursabilă internă; perioadă de graţie 36 de luni de la data primei trageri și perioadă de rambursare de 144 luni a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice în 6 iunie.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 14 iulie. Primăria Cluj-Napoca vrea să finanțeze cu acești bani construirea Centrului Cultural Transilvania, care include o sală de concerte şi sediu pentru Filarmonica Transilvania, reabilitarea a două clădiri din centrul istoric și reabilitarea unui pasaj în zona gării.

Despre acest credit se vorbeşte încă de anul trecut, atunci când municipalitatea intenţiona să acceseze 400 de milioane de lei, dar recent Consiliul Local a aprobat suma de 300 milioane de lei deoarece nu sunt bănci care să acorde un împrumut de 400 de milioane pe o perioadă de 30 de ani.

Comenteaza