Update Primăria Cluj cere Guvernului Dăncilă două terenuri pentru lărgirea străzii Borhanci

Primăria Cluj cere Guvernului Dăncilă două terenuri pentru lărgirea străzii Borhanci

Primăria Cluj-Napoca cere oficial Guvernului să îi cedeze două bucăţi de teren pentru lărgirea străzii Borhanciului. În zonă va fi realizat şi un sens giratoriu, la intersecţie cu strada Constantin Brâncuşi.

Este vorba despre două porţiuni de teren, în suprafaţă totală de 9.000 mp, administrate de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, dar care se află în proprietatea statului. 

Solicitarea trecerii imobilelor aflate în proprietatea statului român, din administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, în administrarea Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca a fost aprobată în şedinţa forului local de marţi, 15 ianaurie 2019, în unanimitate, cu 25 de voturi pentru.

Cartier pentru tineri 

În Borhanci urmează să fie construit un supercartier pentru tineri. Proiectul datează din 2015, iar în 2016 a fost pus de primar printre priorităţile sale. Terenul este al municipalităţii, care doreşte să concesioneze parcele de pământ pentru case şi să elaboreze dinainte proiectele, astfel încât locuinţele să fie concepute unitar din punct de vedere arhitectural.

Terenurile care vor fi concesionate pentru case vor avea între 300 şi 500 mp, în funcţie de ceea ce va decide Consiliul Local în regulament. Vor exista şi locuinţe sociale, pentru persoane de condiţie modestă. Primăria se va ocupa de aducerea utilităţilor pe fiecare dintre proprietăţi. Noul cartier se va întinde pe 70 ha şi ar urma să aibă un spaţiu central, cu primărie, locuri pentru magazine, creşă, grădiniţă şi şcoală.

Boc spune stop construcțiilor din Borhanci și Bună Ziua

Construcțiile imobiliare în cele două cartiere vor fi limitate printr-o hotărâre a Consiliului Local Cluj-Napoca. “Suntem cu butonul pe masă, să apăsăm declanşarea construcţiei cartierului de locuinţe din Borhanci. Dar la fel ca şi cei care mai au proiecte de investiţii în Borhanci, aşteptăm lărgirea străzii pentru că pe studiul de trafic fără acest lucru nu se poate aproba proiectul. Fără această lărgire, practic, nu putem crea un cartier nou şi nu putem avea o dezvoltare imobiliară pe măsură în această zonă. După cum vom avea şi o deblocare a cartierului Bună Ziua”, a declarat primarul Emil Boc.


Primarul a subliniat că va fi emisă o hotărâre de Consiliul Local prin care vor fi limitate construcțiile imobiliare în cele două cartiere clujene. „Până atunci, ca să fie foarte clar, pe Borhanci şi pe Bună Ziua se vor limita construcţiile imobiliare. Va fi şi o hotărâre de Consiliu Local care să spună că, până la momentul extinderii, pe Bună Ziua şi pe Borhanci vor fi limitate construcţiile. În momentul în care se va emite autorizaţie de construcţie pentru lărgire, în acel moment se va porni şi emiterea autorizaţiei de construcţie pentru cartierul Borhanci, de exemplu”.

Edilul Clujului a mai specificat că, până la emiterea autorizației de lărgire a străzii Borhanci, doar construcțiile de sub 20 de apartamente vor fi autorizate. 

Comenteaza