Primăria a cheltuit sub jumătate din bugetul de investiţii pe 2013

Primăria a cheltuit sub jumătate din bugetul de investiţii pe 2013
Consilierii locali ai PNL au cerut explicaţii oficialilor primăriei clujene cu privire la cifrele slabe legate de gradul de realizare a bugetului de dezvoltare a oraşului pe anul trecut. Investiţiile bugetate pe 2013 s-au realizat doar în proporţie de 40%.

„În ceea ce priveşte bugetul pentru investiţii am reuşit anul trecut, la lucrările în continuare ca din 209 milioane de lei alocaţi să cheltuim peste 121 de milioane, ceea ce înseamnă peste 57%. În schimb, la lucrările noi, din 104 de milioane de lei alocaţi suntem undeva la sub 12%. Este normal să realizăm cât mai mult din acest buget de investiţii, nu să prevedem lucrări pe care apoi să nu le facem", a subliniat consilierul PNL Doru Stoica, la ultima şedinţă a Consiliului Local, la punctul care viza aprobarea situaţiilor financiare ale municipiului pe 2013.

Primarul Emil Boc a recunoscut că nu sunt tocmai fericite aceste cifre, însă a explicat că bugetul prevăzut pentru investiţii în 2013 nu a putut fi consumat pentru că au existat proiecte cu întârzieri la predare către primărie. El a amintit proiectul Centrului Cultural Transilvania, pentru care s-au alocat fonduri, dar n-au putut fi consumate, dar şi de Sala Polivalentă, care a fost în licitaţie pentru execuţia restului de 40% din lucrare.

„Pe fond aveţi dreptate, însă noi trebuie să prevedem la început de an toate investiţiile, pentru că altfel nu putem să ne ocupăm de ele. Apoi, anul trecut noi am dat bani pentru depozitul regional de deşeuri, 11 milioane de lei, iar Consiliul Judeţean nu a reuşit să facă nimic cu proiectul. Nu o să lansez acum acuzaţii. Sunt situaţii obiective care apar. Apoi au fost bani pentru parkingurile de cartier, unde guvernul ne-a blocat cu terenurile, multe dintre ele prinse în retrocedări", a mai spus Boc.

 

Comenteaza