Premieră la Cluj: linie de autobuz de câţiva kilometri, exclusiv pentru pensionari, pe strada Mehedinţi VIDEO

Premieră la Cluj: linie de autobuz de câţiva kilometri, exclusiv pentru pensionari, pe strada Mehedinţi VIDEO
Soluţia Primăriei Cluj-Napoca la haosul de pe Mehedinţi, cea mai aglomerată stradă a oraşului: va introduce un autobuz o dată la o jumătate de oră, special pentru pensionari, care va avea 3 staţii.

Linia de autobuz, care nu are încă nici număr şi nici staţiile trasate, intră în funcţiune luni, pe ruta strada Islazului - Câmpului - Negoiu - Mehedinţi - Big - Islazului. Va fi deservită de un autobuz cu 40 de locuri, va circula o dată la o jumătate de oră şi, spune primarul Emil Boc, a fost gândită special pentru pensionari.

"La sfârşitul anului vom face analiză despre cum funcţionează", adaugă Boc, precizând că cererea de introducere a unui autobuz în zonă "a venit din partea persoanelor cu vârsta a treia". Întrebat cine va folosi autobuzul care are doar câteva staţii şi oricum trebuie să ia alt troleibuz din staţia de pe Islazului, având în vedere că poate parcurge distanţa de la bloc pe jos în loc să aştepte o jumătate de oră după autobuz, Boc spune că e sigur că "cei care merg la locurile de muncă nu vor apela" la această variantă.

Autobuzele cu 40 de locuri ce vor deservi ruta sunt cele despre care atât primarul Emil Boc cât şi directorul RATUC Liviu Neag spuneau că nu pot intra pe stradă, din cauza aglomeraţiei.

Amintim, strada Mehedinţi este cea mai aglomerată stradă a oraşului, cu peste 10.000 de locuitori pe doar câţiva kilometri. Vezi aici cum arată

Vezi mai jos declaraţia lui Boc:


Comenteaza