Pod pericol public, înlocuit cu unul nou. La ce sumă se ridică investiţia

Pod pericol public, înlocuit cu unul nou. La ce sumă se ridică investiţia
Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Privat (RAADPP) a județului Cluj a demarat lucrările de construire a unui pod nou peste un pârâu din judeţ, cel vechi reprezentând un pericol pentru participanții la trafic.

Noua construcție va fi realizată pe DJ 105T, la km 21+532, în localitatea Berindu, din comuna Sînpaul, peste pârâul Topa Mică. Podul va fi din beton precomprimat, va avea două benzi de circulație și trotuare.

"Vechiul pod de pe drumul județean se afla într-o stare avansată de degradare cauzată de inundațiile frecvente produse în zonă. Aceste fenomene au dus la dislocarea structurii de rezistență a construcției, la eroziunea malurilor și la îngustarea părții carosabile, podul reprezentând un pericol pentru participanții la trafic", au precizat reprezentanţii regiei. 

Construcția este executată de Ssocietatea Drumuri și Poduri Județene Cluj, cea care a realizat și partea de proiectare, iar valoarea investiției se ridică la suma de 444.181 lei, taxa pe valoarea adăugată inclusă.

La această dată se fac lucrări de demolare a vechiului pod. Se preconizează că lucrarea va fi finalizată în cursul lunii august a acestui an.

Comenteaza