Video Foto Platformă online pentru toate mijloacele de transport "verde" din Cluj / Boc promite Cluj Bike electric şi stimulente

Platformă online pentru toate mijloacele de transport "verde" din Cluj / Boc promite Cluj Bike electric şi stimulente

Primarul Emil Boc a dezvăluit planurile de viitor ale administraţiei locale în ceea ce priveşte mobilitatea electrică în oraş, în cadrul evenimentului Smart Mobility Cluj, desfălurat pe esplanda pietonală dintre BT Arena şi Cluj Arena. 

"Am discutat câteva proiecte pe care le vom implementa în viitor în Cluj. Mă refer că, pe lângă proiectul Bike Sharing, vom crea şi un proiect alternativ bazat pe biciclete electrice. De asemenea, câteva soluţii integratoare pentru tot ce înseamnă transport public în oraş, pe o platformă care să cuprindă toate soluţiile de la autobuz, troleibuz, tramvai, bicicletă electrică, bicicletă obişnuită, trotinetă sau maşină electrică în sistem de car-sharing, pe o platformă care să îţi ofere trei alternative: ruta cea mai ieftină, ruta cea mai rapidă şi ruta de transport cea mai "verde", cea mai nepoluantă. Pentru noi, pentru oraş, va fi importantă să încurajăm oamenii să folosească rutele cele mai nepoluante şi vom avea politici publice prin care oamneii vor avea stimulente să folosească aceste rute de transport", a declarat edilul Clujului, Emil Boc. 

Amintim că, pe străzile din Cluj-Napoca circlă deja 23 de autobuze electice, iar alte 18 urmează să fie puse în circuit până în luna iulie 2019. De asemenea, Poliţia Locală este dotată cu maşini şi biciclete electrice, dar şi cu bicicl-uri segway. Nu în ultimul rând, municipalitatea va implementa un sistem de închiriat trotinete electrice, proiect câştigător în cadrul programului de Bugetare participativă. 

Trebuie menţionat şi faptul că, începând cu 2018, Cluj-Napoca are prize de încărcare pentru maşinile electrice, ce pot fi folosite gratuit: în Piaţa Unirii şi în parking-ul Primăriei. Tot pentru încurajarea transportului eco, edilul Emil Boc propune modificarea legislației naționale în așa fel încât să permită municipiilor eliberarea unui număr suplimentar de autorizații de taxi pentru 100-200 de taxiuri electrice.

FOTO Smart Mobility Cluj 2019 

Comenteaza