Piaţa Mihai Viteazul, care se degradează pe zi ce trece, modernizată după concurs de soluţii VIDEO

Piaţa Mihai Viteazul, care se degradează pe zi ce trece, modernizată după concurs de soluţii VIDEO
Degradată de la zi la zi şi fără intervenţii de reabilitare în ultimii ani, Piaţa Mihai Viteazul, din centrul municipiului Cluj-Napoca, ar putea fi reparată anul viitor. Primarul Emil Boc cere un concurs de proiecte în această toamnă, pentru ca lucrările să înceapă anul viitor.

Boc a cerut un amendament la rectificarea de buget ce urmează să fie analizată în această după-amiază de către Consiliul Local, pentru a introduce pe listă o sumă de bani necesară modernizării pieţei. "Nu sunt mulţumit deloc de modul cum arată", spune primarul.

Amendamentul se referă la demararea unui concurs de soluţii care să permită o formulă modernă de amenajare. "Azi vom începe primul pas, am cerut amendament la bugetul local ca să introducă un punct în planul de investiţii pentru amenajarea pieţei. E o piaţă importantă a oraşului, nu vrem să nu devină o piaţă de rang doi în municipiu", susţine edilul, adăugând că în acest moment piaţa "e complet degradată".

Întrebat ce sumă va fi necesară pentru concursul de proiecte, Boc a avansat cifra de 50.000 de lei. "Dar rămâne de văzut ce sumă va fi alocată, e doar o aproximaţie", a adăugat primarul.

UPDATE  Consiliul Local a aprobat amendamentul în şedinţa de marţi, programată cu câteva ore după conferinţa de presă unde Boc a anunţat intenţia de lansare a concursului de soluţii.

Cum arată acum piaţa

Vezi mai jos declaraţiile lui Boc:

Comenteaza