Peste 20 de comune din Cluj vor avea noi PUG-uri! Toate sunt zona Apusenilor

Peste 20 de comune din Cluj vor avea noi PUG-uri! Toate sunt zona Apusenilor

Consiliul Județean plătește aproximativ 30.000 de euro pentru un studiu de peisaj la nivel intercomunal, aferent Munților Apuseni din județul Cluj.

Forul administrativ județean clujean a publicat un anunț prin care urmează să achiziționeze „Servicii de elaborare studiu de peisaj la nivel intercomunal aferent Munților Apuseni din județul Cluj pentru fundamentarea actualizării planurilor urbanistice generale (PUG) ale UAT-urilor din zona Munților Apuseni”.

Potrivit documentației, valoarea totală estimată a contractului, fără TVA, este de 140.000 lei, iar durata acestuia este până la finalului anului, mai exact 31 decembrie 2023.

Pentru 14 comune cuprinse în suprafața de studiu, Consiliul Județean și-a asumat coordonarea, achiziția și finanțarea activităților necesare actualizării PUG-urilor acestora până la faza aprobării”, se arată în caietul de sarcini.

Se dorește realizarea studiului de peisaj pentru următoarele 21 de comune: Negreni, Ciucea, Poieni, Huedin, Săcuieu, Sâncraiu, Mărgău, Călățele, Mănăstireni, Izvoru Crișului, Aghireșu, Căpușu Mare, Gilău, Săvădisla, Iara, Băișoara, Valea Ierii, Măguri Răcătău, Mărișel, Rîșca, Beliș.

Suprafața de teren aferentă studiului este aproximativ 242 hectare.  Studiul va fundamenta ulterior actualizarea documentațiilor de urbanism, de amenajare a teritoriului și strategia de dezvoltare a comunelor. Acesta va conține următoarele informații: 

- Observații generale asupra zonei în ceea ce privește locația sa, forma, caracterul și decorul
- Descrierea fiecărei zone componente a arealului studiat, profiluri de sensibilitate a peisajului pentru fiecare zonă
- Evaluarea generală a sensibilității peisajului față de posibile schimbări viitoare (de natură rezidențială, comercială, industrială, recreativă)
- Reglementări și limitări bazate pe caracterul peisajului, valoarea peisajului, sensibilitatea la schimbarea acestuia
- Schița unei strategii de peisaj care va include și propunerea de conservare și protecție, revitalizare și regenerare a peisajului și va identifica noi areale care vor completa lista celor 34 de zone de interes județean.

Comenteaza