Pentru Boc, tronsoanele prioritare ale Autostrăzii Transilvania sunt cele din județul Cluj

Pentru Boc, tronsoanele prioritare ale Autostrăzii Transilvania sunt cele din județul Cluj
Premierul a declarat că în opinia sa cele mai importante tronsoane ale A3 neconstruite încă sunt cele care pornesc de la Gilău și Câmpia Turzii.

Premierul Emil Boc a declarat pentru gandul.info că din cele şase tronsoane ale Autostrăzii Transilvania, două sunt prioritare. "Cele mai importante sunt Gilău-Mihăieşti, de 25 de kilometri, şi Câmpia Turzii-Târgu Mureş, unde a fost oprită proiectarea, dar se poate relua şi apoi licita tronsonul. Celelalte tronsoane vor fi realizate ori cu bani de la buget, ori prin parteneriat public-privat", ne-a precizat Emil Boc.

Şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat că în prezent "sunt în analiză" toate cele şase tronsoane ale Autostrăzii Transilvania pe care statul le va scoate la licitaţie pentru a găsi constructori. "Târgu Mureş-Câmpia Turzii era oprită la proiectare, dar proiectarea va fi reluată. Gilău-Mihăieşti are proiectare", a spus Boagiu.

Săptămâna aceasta, guvernul și Bechtel au încheiat negocierile privitoare la A3. Firma americană a renunțat la construcția a șase dintre tronsoanele autostrăzii.

Comenteaza