Pe ce dă Primăria 10,7 milioane de lei. PSD sare la scandal

Pe ce dă Primăria 10,7 milioane de lei. PSD sare la scandal
Groapa de gunoi a Clujului ia foc frecvent

Primăria dă peste zece milioane de lei, fără TVA, pentru a instala propria stație de tratare a levigatului. 

 

Primăria și-a făcut o rampă temporară, administrată de RADP, pentru că firmele de salubritate nu mai aveau unde să ducă gunoaiele. S-a crezut că aceasta va funcționa un an, dar iată că au trecut doi și Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) către care ar trebui transferate toate deșeurile din rampa Primăriei nu s-a deschis. Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a dat asigurări că se va încheia la finalul lui 2018.

În ședința de Consiliu Local de miercuri urmează să se aprobe o investiție de 10.726.546 de lei, fără TVA, pentru etapa I a proiectului de instalare a stației de tratare a levigatului și a stației de tratare a deșeurilor la rampa temporară a RADP. Lucrurile nu par să se termine la groape de gunoi, ci dimpotrivă, parcă abia se prinde viteză. Asta arată că celebrul proiect de realizare a CMID mai întârzie, dar și că groapa de gunoi a municipalității dă pe afară.

Momentul nu a scăpat neobservat de opoziția din Consiliul Local. PSD a cerut câteva răspunsuri de la Primărie și RADP. Iată-le:


”- Când va expira autorizația provizorie de funcționare a platformei de depozitare RADP, există posibilitatea de prelungire a actualei autorizații?

Care este capacitatea rămasă de depozitare a rampei, în cât timp se va ajunge la atingerea capacității maxime ?
 

Ce soluții are Primăria și conducerea RADP pentru continuarea funcționării rampei de depozitare, având în vedere că nu se avansează cu proiectul C.M.I.D.?
 

A fost găsit vreun responsabil pentru repetatele incendii de la rampă de gunoi, de ce nu se publică imaginile de pe camerele de filmare, de ce nu avem un sistem funcțional de pază?
 

Având în vedere importantă gestionarii deșeurilor municipiului, solicităm că până la următoarea ședința de Consiliu Local, conducerea RADP să prezinte o analiză asupra celor menționate, de asemenea să precizeze care sunt pașii de urmat pe viitor și investițiile  asumate”.
 

Discuția pe această temă se anunță foarte încinsă miercuri, în ședința ordinară pe luna august a Consiliului Local.

Etichete
Comenteaza