Patronul CFR mai bagă bani în imobiliare. Face locuințe lângă Sigma

Patronul CFR mai bagă bani în imobiliare. Face locuințe lângă Sigma

După ansamblul din Sopor, patronul CFR Cluj continuă investițiile în imobiliare. Face locuințe lângă Sigma Center, complex comercial pe care l-a cumpărat de la Arpad Paszkany în 2017.

Consiliul local a aprobat, marți, PUD-ul pentru construire de locuințe colective pe strada Șoimului 14-16-18, cu regim de înălțime S+P+3E. Parcela pe care se va construi este în suprafață de 1.667 mp și se află în cartierul Zorilor, în vecinătatea cimitirului central și al complexului comercial Sigma Center. Proiectant este A&A Studio Proiect, iar beneficiar este Compania de Informatică Aplicată - fimă deținută de patronul CFR Cluj, Neluțu Varga. 

Corpul propus va avea regimul de inaltime –S+P+3E si va contine 16 unitati locative la nivelele parter,et 1,2,3 si parcare auto+spatii tehnice la subsol, astfel:
-la subsol- 20 locuri de parcare auto, spatiu depozitare/parcare biciclete, CT;
-la parter- 4 unitati locative;
-la etaj 1- 4 unitati locative;
-la etaj 2- 4 unitati locative;
-la etaj 3- 4 unitati locative;

In incinta, aleile auto si pietonale sunt dalate cu piatra, spatiile verzi se vor amenaja prin inierbari si plantari de arbori si arbusti ornamentali. Accesul si iesirea la/din parcarea auto se face din strada prin intermediul unor rampe, sunt amenajate 20 de locuri de parcare la nivel subsol. Sistematizarea terenului in incinta se realizeaza prin pante usoare si delimitari cu bordura intre spatiile verzi si cele dalate. Circulatia auto si pietonala pe parcela se face din str. Soimului, aflata in partea nord-vestica a terenului.

PARCARE AUTO 20 locuri –la subsol;
DEPOZITARE BICICLETE- 20 locuri-  la subsol;

Sigma Center şi clădirea Companiei de Informatică Aplicată

În 2017, când s-a vorbit despre cedarea clubului CFR Cluj de către Arpad Paszkany unui noi investitor, în Cluj au apărut informaţii legate despre o tranzacţie multiplă care mai conţinea pe lângă clubul de fotbal hotelul Granata, două clădiri cunoscute în oraş, Sigma Center şi cea a Companiei de Informatică Aplicată, şi două terenuri, unul la marginea Clujului şi altul în cartierul Zorilor. Toate acestea ar fi fost cedate în schimbul sumei de 25 de milioane de euro, iar Neluţu ar fi jucat un rol de intermediar. Paszkany a negat la acea oră cedarea acestor bunuri şi orice negocieri purtate cu Neluţu Varga, dar în 2020 presa locală scria că Sigma Center a fost achiziționată de către Varga cu 60 milioane de euro. 

Varga ar mai fi făcut parte din câteva firme care s-au ocupat de construcţii sau alte domenii de activitate conexe, care între timp au fost însă radiate: Corado Import Export SRL, Napoca Trust SRL şi Tehnopro Construct SRL.

Blocuri în Sopor, lângă Baza Sportivă Gheorgheni

De asemenea, în martie 2023, Primăria Cluj Napoca a emis autorizația de construcție pentru proiectul imobiliar a căror beneficiari sunt Nelu Varga, patronul CFR Cluj, și dezvoltatorul imobiliar Stefan Berciu. Ansamblul se întinde pe 2,7 hectare și este situat pe stradă Soporului, aproape de Baza sportivă Gheorgheni- ”CONSTRUIRE IMOBILE CU FUNCȚIUNI MIXTE, REGIM DE ÎNĂLȚIME: IMOBIL I – 3S+P+6+Er, 2S+P+6+Er, 2S+P+9, IMOBIL II – 2S+P+6+Er. Investiție de baza: 39.307.327 lei. Proiectul a fost elaborat de elaborat de FORMATEKTURA SRL, cu sediul în județul Sălaj. Durata de execuție a lucrărilor este de 60 luni calculată de la dată începerii efective a lucrărilor.

Beneficiari sunt Varga Ioan Alexandru (n.red. patronul clubului de fotbal CFR Cluj-Napoa) și SDC Imobiliare, deținută de omul de afaceri Ștefan Berciu (n.red. care a cumpărat partea celor de la I&C Transilvania Construcții, investitorii inițiali ai proiectului alături de Varga). 

În zonă se propune dezvoltarea unui ansamblu cu funcțiune mixtă ce cuprinde atât locuințe colective cu parter comercial, cât și servicii de interes public – creșă, spații verzi cu acces public nelimitat. Noul ansamblu imobiliar va avea circa 400 de apartamente și 700 de locuri de parcare, în proporție de cel puțîn 75% în subteran.

 

Comenteaza