Patronii DIFERIT îşi fac aparthotel lângă Cluj Arena

Patronii DIFERIT îşi fac aparthotel lângă Cluj Arena

Familia Petri, care deține firma de construții Diferit (n.red. şi care a câştigat mai multe contracte cu Primăria Cluj-Napoca, între care Regele Ferdinand, Piaţa Lucian Blaga, Kogălniceanu sau Bdul. 21 Decembrie) construieşte un aparthotel, pe strada George Coșbuc, în apropiere de Cluj Arena.

Conform proiectului, vor fi demolate două case pentru ridicarea noii clădiri lângă Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM). Proiectant este compania Mossfern Arhitectură, iar iarhitect  Sorin Scripcariu. 

Potrivit documentaţiei publicate de Consiliul Judeţean Cluj, clădirea ar urma să aibă două niveluri de subsol, parter, două etaje și o mansardă. Unitatea turistică, cu 20 de apartamente, respectiv 30 de parcări, va fi cotată la 3 sau 4 stele. De asemenea, vor fi asigurate 20 de locuri de parcare pentru biciclete și 10 locuri pentru trotinete.

Proiectul a primis aviz favorabil în comisia de specialitate. 

Strada Coşbuc a fost recent modernizată: lucrările au prevăzut reabilitarea străzii prin refacerea stratului de uzură (din asfalt) și refacerea trotuarelor cu dale de piatră naturală, similar cu străzile adiacente din zona centrală. S-au amenajat: 25 de locuri de parcare, 16 rastele pentru parcare biciclete, 10 bănci cu spătar și fără spătar, 22 pubele, 29 de arbori noi și 24 de stâlpi de iluminat. Valoarea investiției : 5.727.410,71 lei fără TVA. De asemenea, s-au executat lucrări de modernizare iluminat public cu aparate de iluminat cu surse LED inclusiv în zona trecerilor de pietoni, s-au amenajat rampe pentru fotoliile rulante pentru accesibilizarea zonelor publice persoanelor cu dizabilități.

Comenteaza