Pas mare pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă

Pas mare pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă
Amplasamentul din Floreşti pe care Consiliul Judeţean îl scoate la bătaie pentru proiectul Spitalului Regional de Urgenţă măsoară 14,5 hectare, urmând a fi delimitat de cazarma unităţii militare.

Îngrădirea amplasamentului, actualizarea proiectului tehnic şi încadrarea în Planul Urbanistic Zonal sunt primii paşi pe care îi face Consiliul Judeţean (CJ) în proiectul Spitalului Regional de Urgenţă, după ce ieri a semnat cu conducerea unităţii militare din Floreşti protocolul pentru preluarea terenului. Accesul la spital se va realiza din strada principală, Avram Iancu (E60), prin crearea unui sens giratoriu. De asemenea, se are în vedere şi realizarea unei artere suplimentare care să lege municipiul de spital, prin prelungirea străzii Primăverii, prin spatele complexului Polus, până pe strada Tăuţiului.

Un amplasament generos şi planuri pe măsură în cazul proiectului Spitalului Regional de Urgenţă. Preşedintele CJ, Alin Tişe, a semnat ieri cu conducerea Unităţii Militare Rachete Antiaeriene procesul de predare-primire a amplasamentului din comuna Floreşti. "Iniţial, aveam preluată o suprafaţă de 6 hectare. După ce s-a soluţionat problema cu depozitul de muniţie, putem prelua oficial şi suprafaţa de 8,4 hectare. Vom parcela acest teren imediat, urmând ca în paralel să dăm drumul la licitaţia ce vizează reactualizarea documentaţiei tehnice", a explicat preşedintele Alin Tişe. Acesta a menţionat că imediat lângă amplasamentul preluat de la unitatea militară se află încă un amplasament de 6 hectare, ce aparţine Companiei de Apă Someş (care este subordonată CJ). "Am discutat deja cu directorul Companiei, aşa încât, dacă se va impune, am putea foarte bine să preluăm şi această suprafaţă", a precizat Tişe. Planul administraţiei judeţene este de a se asocia cu o entitate privată care să construiască Spitalul Regional, pe o suprafaţă de circa 8 hectare, urmând ca restul de teren să poată fi utilizat pentru amortizarea investiţiei.

"Chiar la intrarea pe amplasament se va construi un parking de circa 500 de locuri, şi desigur şi alte anexe. Clădirea spitalului în care vor funcţiona toate secţiile de urgenţă în sistem monobloc va avea o capacitate de 600 de paturi. Restul terenului va putea fi folosit de investitor pentru crearea unor alte obiective private, fie clinici, spaţii de birouri sau locuinţe", a explicat liderul CJ. În cazul în care investitorii nu vor dori să se implice într-un astfel de proiect, se va merge pe varianta unui buget multianual. "Ne-am asociat cu Consiliul Local Cluj-Napoca şi cu Consiliul Local Floreşti, astfel că am putea gândi o formulă comună în care să putem susţine financiar realizarea acestui proiect. Putem crea un buget multianual, urmând să controlăm noi întreg proiectul", a spus Tişe. După finalizarea studiului de fezabilitate se va lua o decizie clară legată de construcţia spitalului. "Sper ca din toamnă să dăm drumul la execuţia lucrărilor la spital. În maxim patru ani am putea avea finalizat acest obiectiv", a transmis Tişe.

 

Comenteaza