Pas înainte pentru construirea Terminalului Cargo la Aeroportul Cluj

Pas înainte pentru construirea Terminalului Cargo la Aeroportul Cluj
| Foto: arhiva

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a solicitat sprijin de la Consiliul Județean în vederea realizării unui centru cargo, iar consilierii județeni au votat, joi, în favoarea proiectului.

Proiectul de hotărâre privind acordul Județului Cluj pentru realizarea de către Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj RA a procedurii de concesionare a lucrărilor aferente realizării centrului cargo, a fost aprobat cu 31 de voturi „pentru”.

„Este vorba de un proiect prin care Consiliul Județean permite și acordă toate drepturile legale Aeroportului Cluj pentru a derula procedura de concesionare a lucrărilor aferente realizării centrului cargo. Proprietatea terenului este a județului, însă, noi putem delega atributul de a derula o procedură de licitație. Practic, va fi un terminal cargo. Aeroportul va decide pașii următori. Este un început în ceea ce înseamnă un nou terminal la Cluj. Sper să se realizeze cât mai repede. Va fi important pentru județ și regiune”, a precizat liderul forului administrativ județean, Alin Tișe.

Aeroportul Internațional Cluj a solicitat sprijin Consiliului Județean în vederea realizării unui centru cargo. În motivarea solicitării s-a susținut faptul că traficul de mărfuri a înregistrat o creștere susținută în ultimii ani, inclusiv în perioada afectată de pandemie. În primul trimestru al anului 2022, Aeroportul a procesat 1700 tone mărfuri (încărcate și descărcate).

„În prezent, în cadrul infrastructurii Aeroportului nu există un terminal cargo pentru procesarea mărfurilor și coletelor poștale. În ultimii ani au fost primite mai multe solicitări pentru realizarea unui centru cargo care să susțină dezvoltarea activităților logistice și creșterea transportului de mărfuri pe Aeroport.

Deși Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj R.A. are calitatea de entitate contractantă în sensul Legii nr. 100/2016 și poate atribui contracte de concesiune de lucrări, este necesar acordul Județului Cluj în calitate de proprietar al terenului pe care urmează a fi edificate construcțiile.

Realizarea investiției va contribui la modernizarea Aeroportului, susținând dezvoltarea activităților logistice și creșterea volumului transportului de mărfuri pe Aeroport”, se arată în referatul de aprobare.

Comenteaza