Parking cu 370 de locuri în centru. Tarcea: ”Va fi ultramodern”

Parking cu 370 de locuri în centru. Tarcea: ”Va fi ultramodern”
Parkingul de pe Avram Iancu va avea 370 de locuri

Clujul va avea un nou parking în centru. Datorită lui, primăria va putea scoate din mijlocul orașului sute de mașini care parchează ”la bordură”.

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că în centrul Clujului se va ridica un parking suprateran de 370 de locuri. Acesta va fi situat pe strada Avram Iancu, în apropierea Cimitirul Central, și va fi privat. 

”Proiectul a fost dezbătut în ultima ședință a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU). A mai rămas doar o nuanță de rezolvat. După ce își vor obține toate avizele, vor veni la vot în Consiliul Local (CL). Noi așteptăm ca acest proiect să treacă efectiv la faza de lucrări. Investitorii se grăbesc, au spus că execuția va merge repede”, a explicat Tarcea, care este și șeful comisiei de urbanism din CL.

Garajul etajat va respecta toate condițiile impuse de primărie. Va avea prize pentru încărcarea mașinilor electrice, parcări pentru biciclete și motociclete. ”Va fi ultramodern. Oamenii vor să scoată bani și pentru asta trebuie să corespundă cerințelor șoferilor și acum, dar și peste 10 ani”, a detaliat viceprimarul.

Municipalitatea se gândește deja cum să profite de acest nou parking. S-a calculat că toate cele 370 de locuri de parcare se traduc în 2,2 km de parcare la bordură. ”Vom putea scoate sute de mașini care acum parchează în zona centrală”, a spus Dan Tarcea. Clujul mai are un parking suprateran privat în centru. Este vorba despre cel din Piața Mihai Viteazu, Leul Multiplex, cu 425 de locuri.

Comenteaza