Park and ride la aeroport. Se știe cine va superviza lucrările, se așteaptă desemnarea executantului

Park and ride la aeroport. Se știe cine va superviza lucrările, se așteaptă desemnarea executantului

Primăria Cluj-Napoca a atribuit contractul pentru servicii de supervizare a execuției lucrărilor la park and ride-ul de la aeroport.

Asocierea VIADUCT AS (Leader) - Cluj, K-BOX CONSTRUCTION DESIGN - Bucuresti va superviza execuția lucrărilor la park and ride-ul de la aeroport. Contractul este de 62.935.915, fonduri bugetare.

SC Viaduct A.S. SRL a fost înființată în august 2019, la Cluj-Napoca, și este deținută de Alexandru Szekely. Cea de-a doua companie, SC K-Box Construction Design SRL, a fost înființată în data de 7 septembrie 2011. La data de 29 iulie 2020, compania era deținută în totalitate de SC Kapraras Holding SRL. Această din urmă companie este controlată de omul de afaceri elen Antonios Kaprara; al cărui nume apare într-unul dintre dosarele „Microsoft” instrumentate de DNA.

De asemenea, trei asocieri de firme au depus oferte pentru realizarea park and ride-ului, contract de 63 de milioane de lei. Prima licitație a fost anulată.

1. Ofertant unic: TCI Contractor General, Skyline Engineering, Antrepriza Montaj Instalatii, Orizont Electric

2. Asociere: Axial Construct Invest SRL (Leader), Daroconstruct, CAR BOC, Parcrom Service SRL, New Generation Instal SRL, Reea Procons Serv SRL, Ascensor Advertising SRL, Skyline Engineering, Megamix Comimpex, Kazinst Grup SRL, Ducu Construcții

3. Asociere: Concelex (Leader), Concelex Engineering SRL, Schindler Romania SRL, Skyline Engineering, SC Quad Still Paint SRL, Indeminarea Prodcom SRL.

Forul administrativ județean a aprobat, la final de 2021, trecerea terenului situat pe strada Traian Vuia, la nr. 149-151, din domeniul public al județului în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, în vederea realizării obiectivului de investiții „Park & Ride”. Proiectul prevede amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare, cu un total de 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale cu dotările aferente, dar și o stație de bike sharing cu tot ce presupune aceasta. De asemenea, este prevăzută și amenajarea unui terminal tip autogară, care va cuprinde Corp C1 – clădire terminal și copertină, Corp C2 – copertină autocare și piațetă publică.

Comenteaza