Parcul Observator nu necesită acord de mediu pentru realizare

Parcul Observator nu necesită acord de mediu pentru realizare

Parcul din cartierul Zorilor poate merge mai departe fără a fi necesară evaluarea impactului de mediu, a hotărât recent Agenția pentru Protecția Mediului Cluj.

„În urma analizei proiectului pentru etapa de încadrare din cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, (…) Agenția pentru Protecția Mediului a luat decizia că proiectul nu se supune evaluării impactului asupra mediului și nici evaluării adecvate”, a decis APM Cluj.

Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamenteaza pot fi consultate la sediul APM Cluj, calea Dorobaților, nr.99, în zilele de luni-vineri între orele 900-1400, precum și la următoarea adresa de internet  http://apmcj.anpm.ro. Publicul interesat poate înainta comentarii/observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a APM Cluj.

Contractul este estimat la peste 7 milioane de lei iar ofertele se pot depune până în 15 februarie 2022. Finanțarea investiției va fi făcută din fonduri de la bugetul local. Durata de execuție a lucrărilor este de 9 luni calendaristice.

Municipalitatea vrea să planteze 180 arbori și 240 arbuști, pe lângă cei existenți şi să amenajeze spații de joacă pentru copii, zone de recreere și fitness în aer liber. Sistemul inteligent de irigație va reduce costurile de întreținere și va păstra vie vegetația în timpul perioadelor secetoase. 

Proiectul include și un nou sistem de iluminat prevăzut, cu tehnologie led și telegestiune, similar cu sistemele utilizate în alte proiecte cu fonduri europene implementate. Întreaga infrastuctură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran, iar amenajarea parcului, abordată într-o manieră integrată, cu atenție la deplasările pedestre și velo. 

Procesele au plecat de la faptul că terenul nu este unul public, ci a fost expropriat de la firma Florisal, deținută de omul de afaceri Sile Pușcaș. Conform evaluării, valoarea terenului expropriat ajunge la suma de 10,9 milioane de lei.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza