Parcul Gheorghe Dima, în consultare publică. Se vor desființa garaje de cartier

Parcul Gheorghe Dima,  în consultare publică. Se vor desființa garaje de cartier

Municipiul Cluj-Napoca a pus în consultare publică P.U.D. – amenajare zonă de recreere (2,4 hectar), str. Gheorghe Dima, cartier Zorilor. Proiectant general: S.C. K&K STUDIO DE PROIECTARE S.R.L.

Terenul propus pentru amenajarea parcului este situat între Parcul Iuliu Prodan – Cimitirul Mănăștur, parcela pe care se propune parkingul colectiv Gheorghe Dima și imobilele colective din str. Gheorghe Dima.

Obiective principale:

- reorganizarea unui teren multisport
- reorganizarea terenului de joacă pentru copii de mai multe categorii de vârstă
- reorganizarea aleilor și spațiilor verzi pentru realizarea unei zone peisagere, bogată cromatic, pentru odihnă și promenadă și moernizarea parcului pentru câini
- dezafectarea garajelor existente și a platformelor în vederea ameliorării imaginii urbane

''Având în vedere deficitul de spații verzi, necesitatea amenajării unui parc și a unor spații verzi bine întreținute, joacă un rol semnificativ în promovarea sănătății populației urbane, răspunzând nevoilor umane de recreere și petrecere a timpului liber, contribuind la creșterea calității locuirii. Ele oferă locuitorilor locuri liniștite pentru relaxare și reducere a stresului, pentru evadarea din mediul construit și oportunități prin care încurajează un stil de viață activ, prin plimbări, alergare, exerciții fizice, având capacitatea de refacere a „stării de bine“ a persoanelor care le frecventează. Prin realizarea investiției se urmareste reorganizarea si eficientizarea spațiului public și a dotărilor existente, reabilitrea infrastucturii și amenajarea aleilor și spatiilor verzi, cu scopul îmbunătățirii calității vieții cetățenilor'', transmite municipalitatea.

În perioada 20 martie – 4 aprilie 2023, publicul interesat are posibilitatea de a transmite propuneri, sugestii și observații cu privire la propunerea PUD pe adresa de mail registratura@primariaclujnapoca.ro sau la registratura primariei, Calea Moților nr.7.

Tot  K&K Studio de Proiectare a făcut proiectul și pentru parkingul de pe Dima, cu regim de înălţime 2S+P+2E și o capacitate de 221 de locuri de parcare. Durata de execuţie este de 18 luni, iar investiţia se ridică la suma de 28.3 milioane de lei, fonduri bugetare. Executia parkingului trebuia scoasa la licitatie inca de anul trecut.

Comenteaza