Oleleu pleacă de tot din Consiliul Judeţean. Ce motiv a invocat

Oleleu pleacă de tot din Consiliul Judeţean. Ce motiv a invocat
La două săptămâni după ce a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj, Ioan Oleleu a decis să renunţe şi la calitatea de consilier judeţean.

Vicepreşedintele demisionar al CJ Cluj, Ioan Oleleu(PSD), a decis vineri să plece de tot din Consiliul Judeţean Cluj, unde fusese ales consilier în iunie 2012. Oleleu a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că şi-a înaintat demisia din funcţia de consilier judeţean pentru că doreşte să se reorienteze profesional, iar pentru acest lucru, trebuia să facă şi acest pas.

Ioan Oleleu a lucrat până în 2012 la Direcţia Sanitară Veterinară Cluj, unde a ocupat de-a lungul anilor mai multe funcţii. Oleleu a spus că aşteaptă deocamdată decizia plenului CJ prin care funcţia pe care a deţinut-o în forul judeţean va fi declarată vacantă.

Întrebat dacă ia în calcul revenirea cu o candidatură pe listele PSD pentru CJ Cluj la alegerile locale de anul viitor, Oleleu a afirmat că asta depinde şi de colegii săi, deoarece nu este suficient să-şi dorească doar el acest lucru.

Oleleu si-a înaintat demisia din funcţia de vicepreşedinte al forului judeţean în urmă cu două săptămâni. El a declarat la acel moment: "Este prea mult. M-am săturat ca unii să considere că tot ceea ce este bine în activitatea consiliului este meritul lor, iar pentru ceea ce este rău, responsabilitatea îmi aparţine numai mie. Am vrut să facem o echipă pentru realizarea unor proiecte necesare comunităţii, dar nu am fost susţinut de noua majoritate din consiliul judeţean".

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a afirmat că Oleleu are o relaţie bună cu colegii din organizaţie şi ar putea fi prezent pe listele de candidaţi la alegerile locale viitoare, dar că acest lucru se va discuta înainte de alegeri.

Rămâne de văzut cine va intra în Consiliul Judeţean în locul lui Oleleu. Teoretic, următorul pe lista de candidaţi a fostului USL Cluj este Ioan Deac, care a candidat în 2012 din partea PNL, dar, care, în acest moment, este mai apropiat de liberalii plecaţi din PNL alături de Călin Popescu-Tăriceanu, aflat la guvernare cu PSD. Pentru a putea fi validat în funcţia de consilier judeţean, Ioan Deac ar avea nevoie de semnătura liderilor judeţeni ai vechiului USL, şi de la PNL şi de PSD.

Reamintim că în 2014, într-un caz similar, în care trebuia să urce un supleant de pe lista USL Cluj, PNL Cluj a blocat mai multe luni de zile accesul candidatului PSD Cristian Matei în CJ, prin faptul că a refuzat să semneze cererea de validare a acestuia. O asemenea situaţie s-ar putea repeta şi în acest caz.

Liderul PNL Cluj, Marius Nicoară, nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere faţă de validarea înlocuitorului lui Oleleu în forul judeţean, iar preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a afirmat că urmează să se consulte cu specialiştii în legătură cu procedura ce va fi urmată în acest caz.

Comenteaza