Oficial! Animalele lăsate nesupravegheate în Florești vor fi confiscate. Primarul, enervat la culme în ședința de consiliu: „Sunt de-a dreptul siderat”

Oficial! Animalele lăsate nesupravegheate în Florești vor fi confiscate. Primarul, enervat la culme în ședința de consiliu: „Sunt de-a dreptul siderat”
| Foto: Facebook.com/INFO TRAFIC jud. Cluj

Primăria Florești a adoptat, joi, regulamenteul prin care animalele lăsate nesupravegheate pe spațiul public vor fi confiscate de către polițiștii locali, iar proprietarii acestora vor fi amendați.

În ședința ordinară a Consiliului Local Florești, de joi, 29 iulie 2021, s-a dezbătut și supus la vot proiectul de hotărâre privind aprobarea unor măsuri de intervenție împotriva animalelor lăsate nesupravegheate pe domeniul public/ privat de pe raza comunei.

Potrivit proiectului, se hotărăște interzicerea lăsării fără supraveghere a animelelor din speciile ecvidee, bovine, ovine și caprine, iar amenzile pentru proprietarii acestora sunt cuprinse între 500-1000 de lei. Animalele nesupravegheate vor fi ridicate de către polițiștii locali și vor fi îngrijite temporar. Dacă în 5 zile proprietarii nu le revendică prin achitarea sancțiunii, acestea sunt scoase la licitație.

Un consilier local al USR-PLUS a luat cuvântul și a spus că ar trebui clemență și amenzi mai mici, dublate de o informare pentru cei care încalcă legea, deoarece animalele aparțin acelor persoane care nu au o situație financiară foarte bună.

Primarul Bogdan Pivariu, vizibil enervat de propunerea consilierului, a avut o reacție hotărâtă, ridicând tonul vocii: „Amenzile trebuie să fie foarte mari ca să fie descurajante. Ei știu că nu trebuie să încalce legea. Sunt de-a dreptul siderat. Nu o să am toleranță cu nicio persoană care încalcă legea, iar amenzile trebuie să fie descurajante. Sunt stupefiat. Veniți cu o diminuare sau cu o clemență pentru cei care comit fapte antisociale. M-am asigurat că acest fenomen de abandonare a animalelor va dispărea din Florești”, a afirmat edilul Floreștiului.

De asemenea, la proiectul de hotărâre, a mai fost propus un amendament prin care să se introducă și porcinele în categoria animalelor prinse în regulament. Amendamentul a primit votul favorabil din partea consilierilor. Întreg proiectul a fost aprobat în unanimitate.

loading...
Comenteaza