Şoferii sunt nemulţumiţi de circulaţia din Piaţa Gării. Soluţia unui taximetrist

Şoferii sunt nemulţumiţi de circulaţia din Piaţa Gării. Soluţia unui taximetrist
Şoferii clujeni sunt nemulţumiţi de felul în care se circulă în Piaţa Gării şi mai ales de faptul că, dacă vin dinspre autogară, nu mai pot opri în faţa staţiei de tren.

Închiderea unei benzi de circulaţie şi introducerea sensului unic pe strada din faţa gării a încurcat planurile multor şoferi, mai ales pe cele ale locuitorilor de dincolo de calea ferată. Ca să îşi ducă o rudă la tren, ei trebuie după ce trec peste podul rutier care leagă gara de autogară, să facă un ocol larg, spre centru; mai există şi posibilitatea unui tur prin spatele gării, pe strada Fabricii de Chibrituri. Subiectul a ajuns şi pe website-ul domnuleprimar.ro.

„Pe această cale vă rog să reanalizați dirijarea traficului auto din zonă gării. Menționez că pe străzile Caragiale și Câmpeni (ambulanță), prin indicatoarele montate (obligatoriu dreapta), obligați zeci sau chiar sute de autovehicule să aglomereze și mai mult str. Horea, considerată deja zona 1, adică zonă de centru. Momentan, toți cei care ne deplasăm din partea de nord-vest al orașului (Dâmbul Rotund, Baciu, parte din Gruia) înspre gară, cu interese de orice fel (copil la grădiniță, bunicuță de la gară, cumpărături, biserică, farmacie, medic de familie etc.) nu ne putem întoarce, decât ocolind pe str. Horea (cel puțin parțial până la intersecția cu străzile Cloșca și Crișan, nici aici nereușind să viram stânga în cele mai sigure condiții). Consider că cel puțin pe una dintre cele două stazi (Caragiale sau Câmpeni) trebuie permisă virarea la stânga, fiind inutil aglomerarea străzii Horea și mai mult, mai ales în orele de vârf”, a scris Janosi Csongor. Mesajul său a rămas deocamdată fără răspuns din partea municipalităţii. Aceeaşi problemă i-a preocupat şi pe taximetrişti.

Unul dintre aceştua, Ioan Şuteu, a propus primăriei o soluţie. „Eu am vorbit cu primarul şi am propus o soluţie, am fost invitat în Comisia municipală de sistematizare a circulaţiei. Ideea mea este să se introducă sens unic dinspre clădirea gării mici spre gara mare şi sens unic pe strada Horea, între Caragiale şi Piaţa Gării. Maşinile care ies de pe Caragiale să poată face şi stânga, spre gară. O condiţie este însă ca, vizavi de gară, să nu mai fie permisă parcarea maşinilor”, a spus Şuteu, care s-a mândit că până acum primăria a introdus două sensuri giratorii la propunerea sa.

Image and video hosting by TinyPic

Traficul din Piaţa Gării s-a schimbat în 2015, din cauza lucrărilor de unire a pasajelor subterane din zonă. Primăria a anunţat că piaţa va fi regândită şi că traficul se va desfăşura de acum înainte, definitiv, doar pe firul dintre staţia de tramvai şi clădirea Oficiului de Cadastru.

Comenteaza