Oamenii din Consiliul Judeţean, agenţi de recrutare pentru multinaţionale

Oamenii din Consiliul Judeţean, agenţi de recrutare pentru multinaţionale
De'Longhi face recrutări de personal. Până în prezent, se pare, doar liberalii preşedintelui Consiliului Judeţean, Horea Uioereanu, au avut acces la această informaţie. Dintr-un email intern reiese că unele posturi vor fi împărţite "apropiaţilor".

Pentru o parte din personalul angajat de compania De' Longhi la Jucu - circa 100 de persoane care provind din fosta fabrică Nokia - au fost asigurate traininguri în Italia. Planul companiei este acela de a angaja peste 670 de persoane, astfel că o nouă serie de recrutări ar urma să aibă loc săptămâna viitoare. Dintr-un mesaj privat, transmis de un om al preşedintelui Consiliului Judeţean Horea Uioreanu unor primari şi liberali din judeţ, reiese că o parte din aceste posturi ar urma să fie adjudecate de „oamenii de casă" ai politicenilor. Până în cursul zilei de ieri, nici un post al companie nu a fost anunţat la AJOFM.

Producţia De'Longhi, în parcul Tetarom din Jucu, a început în urmă cu câteva luni, după ce s-au finalizat lucrările de amenajare a fostei hale Nokia. Reprezentantul companiei pe România, Massimo Paroniti, relata în perioada respectivă că în fabrica de la Jucu se produc espressoare de cafea superautomatizate pentru uz casnic şi că, într-o primă etapă, au fost angajate 100 de persoane. Era vorba despre o parte dintre disponibilizaţii de la Nokia, care au fost instruiţi în Italia pentru a face faţă cerinţelor De'Longhi. Tot Massimo Paroniti spunea că planul companiei este acela ca până la finalul acestui an, în fabrica De'Longhi de la Jucu să lucreze peste 670 de persoane, astfel că o nouă serie de recrutări urmau să se desfăşoare în această perioadă. ZIUA de Cluj a intrat în posesiea unui email din care reiese că în zilele de 26, 27 şi 28 iunie au fost pregătite sesiuni de recrutare în localităţile Dej, Gherla şi Jucu. Mesajul privat a fost transmis de către unul dintre oamenii preşedintelui Consiliului Judeţean Horea Uioreanu şi a juns pe adresa a 23 de primării din judeţ, precum şi pe adresa 25 de lideri de organizaţii PNL. Concret, mesajul conţine date despre cerinţele acestor posturi, despre interviurile care ar urma să aibă loc şi despre necesitatea promovării informaţiei în rândul persoanelor interesate de obţinerea unui loc de muncă. Nu lipseşte indicaţia „pentru oamenii dumneavoastră, vă rog să-mi trimiteţi liste cu nume şi prenume" - semnat Bogdan Ilalsc, consilier preşedinte Consiliu Judeţean, Horea Uioreanu.

Sursele ZIUA de CLUJ susţin că acest mesaj ar fi parvenit strict oamenilor din tabăra lui Uioreanu. De pildă, primarul din Floreşti, Horea Şulea, a afirmat că nu a primit nici un email. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) nu a fost anunţată cu privire la aceste sesiuni de recrutare, deşi angajatorul avea obligaţia prin lege să o facă. „N-aş putea să vă spun prea multe despre această situaţie. Deocamdată noi nu am fost anunţaţi cu privire la aceste posturi, însă compania mai are timp să facă asta. Legea spune că orice post trebuie anunţat cu cinci zile înainte de organizarea sesiunii de recrutare", a explicat Daniel Don.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a subliniat că a aflat şi el despre emailul care a fost transmis de consilierul său dar că acesta n-ar urmări decât informarea oamenilor cu privire la sesiunile de recrutare organizate de De'Longhi. „Nu noi facem angajări. Este o interpretare greşită a acelui mesaj. Noi am promovat doar faptul că vor exista locuri de muncă disponibile în cadrul fabricii De'Longhi", a spus Uioreanu. Reprezentantul De'Longhi nu a putut fi contactat pe parcursul zilei de ieri.

Comenteaza