O nouă panormă asupra Clujului, din decembrie

O nouă panormă asupra Clujului, din decembrie

Turnul Pompierilor va fi gata în decembrie 2022. Lucrările sunt finalizate de Decorint – leader; Valcris Ascensoare Comerț, Timbermatrix, Skyline Engineering – subcontractanți. Pentru șantierul de 30% rămas, municipalitatea mai plătește 4.291.243 lei, fonduri europene. 

Amintim ca, Primăria Cluj-Napoca a reziliat contractul pentru Turnul Pompierilor cu asocierea Research Consorzio Stabile Societate Consortile, un contract de aproape 8 milioane de lei cu TVA. Lucrarile trebuiau terminate in 18 iulie 2020.

Primăria Cluj-Napoca și Ordinul Arhitecților din România - Filiala Transilvania au organizat în 2016 un concurs internațional de soluții, în vederea reabilitării. Acesta a fost câștigat de către Vlad Sebastian Rusu - Birou Individual de Arhitectură, avându-i drept coautori și colaboratori pe Anamaria Olănescu, Anda Gheorghe, Octav Olănescu, Ovidiu Rusu, Ludovic Kopenetz.

Implementarea proiectului câștigător este realizată cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Lucrările de reabilitare au fost demarate în iulie 2018. Valoarea sa este de 10,2 milioane lei, cu taxa pe valoarea adăugată (9,3 milioane fonduri nerambursabile, 0,9 milioane contribuția municipalității).

Comenteaza