O nouă funcţie pentru Emil Boc. A fost ales președinte

O nouă funcţie pentru Emil Boc. A fost ales președinte
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost ales preşedinte al sucursalei Nord-Vest a Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), iar Ovidiu Creţu, primarul municipiului Bistriţa, vicepreşedinte. Sediul sucursalei va funcţiona la Cluj-Napoca.

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a găzduit marţi, 23 august 2016, întâlnirea primarilor de municipii din Regiunea Nord-Vest.

Întrunirea a fost organizată de Asociația Municipiilor din România (AMR), alături de municipalitatea clujeană, iar tema principală a întâlnirii a fost înființarea structurii regionale AMR pentru Regiunea Nord-Vest şi desemnarea persoanelor care vor reprezenta aceasta asociaţie.

Marţi seara, Emil Boc a fost ales preşedinte al sucursalei, iar Ovidiu Creţu, primarul Bistriţei, vicepreşedinte.

Preşedintele AMR la nivel naţional este Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 din capitală, care a dezvăluit la Cluj priorităţile asociaţiei. Una dintre acestea este o echitate între salariile din administraţia publică locală şi cele din administraţia centrală.

"Dorim reglementarea salariilor. Specialiştii din administraţia locală migrează spre administraţia centrală. Salariile din administraţia publică locală sunt mai mici de 2 - 3 ori. Vrem o echilibrare a situaţiei, vrem echitate. Nicăieri în lume, am făcut un studiu pe această temă, nu există asemenea discrepanţe. Sunt acelaşi salarii în majoritatea statelor. Ne-am asumat lupta împotriva corupţiei. Când ai salarii mici, lupta aceasta devine ineficientă", a spus Negoiţă.

Prezent de asemenea la Cluj, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a aratat de ce este necesara aceasta asociatie a edililor. "Vom avea întâlniri periodice, ca să discutam problemele noastre. Pe lângă cele specifice, avem probleme comune", a spus Bolojan, dând ca exemplu integrarea comunelor care au limită teritorială cu municipiile sau situaţiile cu intravilanul oraşelor, care aparţin de diverse ministere şi care au răms în urmă în ceea ce priveşte urbanizarea. "Căzând de acord cu 3 - 4 teme, putem să le transformăm în propuneri legislative şi să mergem cu ele la parlamentari sau la guvern", a afirmat primarul Oradiei.

Etichete
Comenteaza