O nouă DEZBATERE PUBLICĂ pentru SOPOR. Boc: "Construim un oraș în oraș, pentru zeci și sute de ani"

O nouă DEZBATERE PUBLICĂ pentru SOPOR. Boc: "Construim un oraș în oraș, pentru zeci și sute de ani"

Municipalitatea va organiza o nouă dezbatere publică pentru Sopor, după ce, în Comisia de Urbanism, proprietarii de terenuri private s-au arătat nemulțumiți de valoarea exproprierilor propuse pentru realizarea facilităților publice din noul cartier al Clujului. 

"Concluzia este că mai avem nevoie de o dezbatere, și o vom mai avea. Infrastructură, școli, creșe, grădinițe, parcuri, trebuie să compatibilizăm interesul public cu cel privat. Construim un oraș în oraș, pentru zeci și sute de ani. Este cel mai important proiect de acest fel din România", a declarat Boc, la ZIUA LIVE. 

VEZI ȘI Proprietarii din Sopor amenință primăria cu procese

Cartier de 250 de hectare

Primăria Cluj-Napoca este prima administrație publică locală din România care a demarat un proiect de dezvoltare de la zero a unui nou cartier de locuințe. Masterplanul viitorului cartier Sopor se va întinde pe o suprafață de 250 ha. PUZ-ul este realizat de către o echipă de arhitecți, care a fost aleasă în urma unui concurs internațional de soluții, și anume Asiza Birou de Arhitectură – echipă coordonată de arhitecții Vlad Sebastian Rusu și Octav Olănescu.

Comenteaza